Breeze Datingapp Review

Dating app Breeze, een heerlijk alternatief voor al die mainstream datingapps die eigenlijk allemaal bijna hetzelfde zijn.

Deze datingapp berust niet simpelweg op het eerst leren kennen en dan afspreken, maar laat gebruikers gelijk afspreken. Ze pakken het net wat anders aan, hoog risico, hoge beloning!

Lees hieronder hoe Breeze precies in elkaar steekt en meer over de kosten, ervaringen en functies.

Wat is de Breeze app?

Breeze onderscheidt zich enorm van andere datingapps door een heel andere matchingsprincipe toe te passen. Zo gaat het hier niet over chatten, maar echt ontmoeten.

Je hebt dan ook verder geen kosten aan de app zelf, maar slechts wanneer je een date hebt gepland met jouw match. Ben je echt benieuwd hoe de datingapp precies werkt? Lees dan gelijk even verder in onderstaand kopje!

De datingapp Breeze zelf is nog een vrij jonge app uit 2019. Het idee erachter is dat men zal stoppen met eindeloos chatten en gewoon gelijk offline afspreekt. Onzin achterwegen laten en gelijk elkaar ontmoeten. Dit houdt dus ook in dat je niet eindeloos hoeft te swipen, maar hun algoritme het werk laat doen, waarover hieronder meer.

De date zelf wordt dan ook voor je gepland als je jouw data opgeeft. De missie van dating met Breeze blijft het menselijk maken van online daten en gewoon mensen zien in plaats van digitaal spreken. Hierbij hopen ze ook de drempel van daten in het echt te verlagen waardoor steeds meer mensen zo’n date van een nieuw iemand ontmoeten gaan doen!

Functies van Datingapp Breeze

Hoe werkt Breeze dan precies? Als je dus niet kan swipen, is het wel zo fijn om je matches uiteraard te krijgen. Dit gaat op basis van de informatie die je opgeeft, en zo krijg je elke dag 2 nieuwe matches aangeboden die gelinkt zijn aan jullie interesses.

Je bent dus ook niet zoveel tijd kwijt aan het daten maar kiest gewoon 2x per dag of je op date zou willen met je match of dat je hem aan je voorbij laat gaan! Hierna ben je dan ook geen tijd kwijt aan het chatten, maar kies je bij een match de data en tijdstip dat je op date zou kunnen.

Wanneer je je beschikbaarheid opgeeft en de ander ook kan, organiseert Breeze een date voor jullie! Dit hangt altijd af van je omgeving, stad, tijd van het jaar en uiteraard alle bijzonderheden van dien. Er is nooit raar gedoe en je hoeft alleen maar te komen opdagen voor de date!

Doelgroep & matching

De datingapp is ontwikkeld door studenten en voor jongeren. Dit gaat dan ook vooral over jonge mensen die geen zin hebben om eindeloos tijd te spenderen op zo’n app maar het gelijk aandurven om op date te gaan.

Of voor mensen die het zien zitten om gelijk uit hun comfort zone te stappen of juist voor een uitdaging willen gaan! Het kost je al met al slechts een paar minuten per dag om dus online te daten.

Het matchen verloopt geheel automatisch en zo vind je zonder teveel een leuke partner om in ieder geval een toffe date mee te hebben! Als je nog benieuwd bent hoeveel je maximaal kwijt kan zijn aan het daten via Breeze, lees dan even verder.

Breeze is in ieder geval gericht op jongere mensen en studenten die op het moment in grote steden leven waar Breeze de dates organiseert. Denk hierbij aan Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Leiden, Den Haag en Eindhoven.

Breeze Kosten

De kosten van Breeze zijn berekend zonder het gebruik van de app in acht te nemen maar puur voor het regelen van een date. Eigenlijk betaal je dus zodat je zelf geen tijd kwijt bent aan het organiseren (en betalen) van een date! Geen gedoe dus ook over het splitten van de bon…

De date verloopt altijd in het echt waarbij je tussen een aantal activiteiten kan kiezen afhankelijk van het aanbod. Denk bijvoorbeeld aan wandeldates of verrassingsdates! Hierbij vragen ze een paar euro om het te organiseren of een drankje inbegrepen te krijgen. Zo heb je ook een datingapp zonder advertenties en in-app aankopen.

Bekijk hieronder de dates met bijbehorende kosten:

Walk & Talk dates: ontmoet jouw match op een locatie die Breeze voor jullie kiest op de tijd dat jullie hebben afgesproken! Lekker een stukje wandelen door de stad en jullie betalen 5 euro voor aanvang. Bij deze date zitten geen extra’s als een drankje.

Drinks at bar: met hun handige connecties bedenkt Breeze welke café voor een drankje het best bij jullie eerste date past. Zo kan je lekker ouderwets bij een kroeg samen wat drinken en gezellig kletsen. Kosten zijn nog onbekend.

Surprise date: een spontane date met je match waarbij Breeze een locatie kiest voor een verrassingsdate! Denk aan een museum of dierentuin, dit hoor je maar een dag van tevoren! De kosten van de date zijn € 17,50 en het ticket zit uiteraard inbegrepen.

Ervaringen met Breeze dating

Lees hieronder meer over de reviews van andere gebruikers van Breeze:

Play Store Download Datingapp
Download datingapp in App Store

Breeze downloaden? Dat kan direct via bovenstaande links!

16 gedachten over “Breeze”

 1. Wat jammer dat Breeze alleen voor jonge mensen is!
  Ik vind dit een geweldige formule.
  Als jullie nog een leuke ‘ rond de
  70” match weten dan houd ik me aanbevolen!
  Fijne feestdagen
  Liefs
  Eva

  Beantwoorden
 2. Inderdaad Breeze is er alleen voor jonge mensen. Want je kunt je wel aanmelden, maar vervolgens hebben ze geen matchen voor je. Boven de 40 is Breeze een winkel met lege schappen. Best slecht voor een dating app. Ondertussen zitten ze in een VPRO docu wel apps als Tindr af te zeiken. Maar die leveren wel. Vraag me ook af hoe dat juridisch zit: “kun je zomaar zeggen “sorry jij bent 40+, jou bedienen we niet”?

  Beantwoorden
  • Winkel met lege schappen…waarom dan niet allemaal (>40 jaar) aanmelden. Zolang er geen match is betaal je ook niet!
   Ik doe mee!

   Beantwoorden
 3. Zo zonde dat dit meteen gekaderd moet worden ! Mensen ONTMOETEN niet meer, de liefde is niet te geef of te appen, meneer , mevrouw ! Wat is er mis met die 7,50 in de pocket te houden en gewoon op café te gaan en zien wat ervan komt ? En ja ik ben oud en jij bent jong … maakt het uit ?!?! Als het maar heet en lekker is , en wat is er fijner dan Lekker Puhhhh te zeggen en zèlf voor een fijne breeze tussen de lakens te zorgen????? Kan best hoor, mense !

  Beantwoorden
 4. Ik heb net 7,50 voor een eerste date betaald maar nu maar wachten of de ander dat ook wil doen. Wat gebeurt er als de ander dat niet wil? Ondanks een match…krijg ik dan geld terug…? Zo niet dan geeft mij dat sterk het gevoel dat ik met trollen te maken heb. Oppassen dus!

  Beantwoorden
 5. Ik heb nu 5 dates gehad via breeze (ik ben 35). Echt de beste dating app die er is!
  De vrouwen zijn serieus en als je een match hebt heb je zoiezo een gezellige date.
  Bij andere apps zit je maanden te chatten wat uiteindelijk stil loopt.

  Beantwoorden
 6. Appart het voor jonge mensen is. wat ik zie is dat jeugd nog net als vroeger uit gaat. en licht dit bij de oudere toch een stuk lastiger. 1 waar heen in de stadt is iedereen jong. 2 op oudere leeftijd zijn de meeste bezet. 3 meestal staat de jeugd nog veel socialer in het leven dan de oudere.En wat is ouder ik ben nu 43 maar zie zelf jong tot 25 zo.

  Beantwoorden
 7. Leuke dating app. Helaas wordt je ook bij deze geghost als je nummers uitwisselt via Breeze. Het ligt echt aan de mensen die all die apps minder leuk maken. Ik heb mijn account nu op “slaapmodus ” gezet. Kortom een leuke verfrissende app.

  Beantwoorden
 8. de app is nog vrij nieuw, dus zijn er nog weinig singles die er gebruik van maken. Ik moest echt wennen om het feit dat je niet eindeloos kan chatten. Het leerde mij geduld te hebben tot de uiteindelijke date. Als je in de randstad woont heb je meer kans om een matche. Ik heb in 1 maand 2 dates gehad, maar merk nu wel dat ik sindsdien geen matches meer krijg. Geen idee waar het aan ligt. Wel genoeg singles voorbij zien komen op de app, maar geen enkele likes. Ik hoop binnenkort weer een matche te krijgen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie