eMatching Datingapp Review

eMatching is een dating app voor hoger opgeleiden. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie en je (hetzelfde) opleidingsniveau van belang vindt, is het vinden van een relatie op dating apps voor hoger opgeleiden natuurlijk een uitkomst. eMatching speelt daar mooi op in.

Ooit natuurlijk ook begonnen als een datingsite, maar ondertussen ook toegankelijk via een app. De app is een hele makkelijker manier om ook onderweg of op de bank in contact te komen met andere singles.

Over eMatching

Het was ooit een van de eerste datingsites van Nederlandse bodem, en richt zich al vanaf het begin op hoger opgeleiden. Dat houdt in met een HBO of WO opleiding. En niet zonder succes, nog steeds is het een van de populaire apps voor mensen die op zoek zijn naar een dating platform enkel voor hoog opgeleiden. Een andere populaire optie is EliteDating.

Online dating in het algemeen, maar ook zeker voor hoger opgeleiden, heeft een sprong gezien in het aantal mensen dat hier gebruik van maakt. Door de komst van mobiele telefoons en mobiel internet is het immers een stuk eenvoudiger om onderweg ook nog even je datingprofiel te bewerken en die van anderen te bekijken. Ook voor mensen die een druk professioneel leven hebben.

App downloaden en account aanmaken

De app downloaden kan heel makkelijk en is gewoon gratis om te doen. Dit doe je door simpelweg naar je App Store/Play Store te gaan van je telefoon, en daar te zoeken naar ‘eMatching’ (of ‘e-Matching’ met streepje). Heel veel geheugen heeft de app niet nodig, dus hij zal snel op je telefoon staan.

Om gebruik te maken van de app heb je wel een account nodig. Deze kan je in de app aanmaken, of via de website zelf. Mocht je al een account hebben (bijvoorbeeld omdat je de site ook gebruikt), dan kan je gewoon met die bestaande gegevens inloggen.

Het aanmaken van je account gaat heel makkelijk. Je moet eigenlijk alleen een gebruikersnaam en e-mailadres opgeven.

Zodra je account aangemaakt is, word je gevraagd om je zoekprofiel in te stellen. Dit zijn dingen die je graag ziet in de andere singles. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijdscategorie of locatie. Ook moet je nog wat vragen over jezelf beantwoorden.

Het is van belang dat je die vragen goed en volledig beantwoordt. Met een volledig profiel heb je immers een betere kans om een match te worden voor andere singles. Ook het uploaden van een profielfoto moet je natuurlijk zeker niet vergeten.

eMatching gebruiken

Waar je op sommige datingsites en apps nog wel contacten voorgeschoteld krijgt, moet je bij eMatching zelf zoeken naar die leuke singles.

Dit doe je bijvoorbeeld met de zoekfunctie. Daar kan je zoeken op geslacht, leeftijd, locatie en nog wat andere kenmerken van de singles. Als je naar ‘Uitgebreid zoeken’ gaat, kan je op nog veel meer filters zoeken, waardoor je een beter aanbod krijgt wat bij je ideale partner past.

Ook heb je overzichten van verschillende profielen. Bijvoorbeeld de nieuwste profielen, die net lid zijn geworden van eMatching. Of van de profielen die jou profiel onlangs hebben bekeken. Of die je juist zelf hebt bekeken.

eMatching kosten

Met een betaald lidmaatschap kan je net wat meer met eMatching doen. Op die manier heb je de beste kans om die leuke singles allemaal te spreken.

Het is natuurlijk gratis om een account aan te maken en om kennis te maken met de app. Maar wil je echt actief gebruik maken, dan is het vaak wel handig om een betaalde account te hebben.

Daarmee kan je namelijk zelf het initiatief nemen door andere leden een berichtje te sturen. Die kunnen als gratis lid wel gewoon antwoorden, maar niet zelf een gesprek starten.

De kosten voor een betaald lidmaatschap bij eMatching zijn als volgt:

  • 1 maand: € 19,95 per maand
  • 3 maanden: € 49,95 eenmalig (€ 16,65 per maand)
  • 6 maanden: € 79,95 eenmalig (€ 13,33 per maand)
  • 9 maanden: € 99,95 eenmalig (€ 11,11 per maand)

Als je kiest voor een maandabonnement, dan wordt je abonnement na verloop automatisch met een maand verlengd.

eMatching opzeggen

Als je geen gebruik meer wenst te maken van de diensten van eMatching, dan kan je je account opzeggen. Dit kan je makkelijk doen in de app.

Dat doe je door naar ‘Mijn profiel’ te gaan en vervolgens onderaan de pagina te kiezen voor ‘Uitschrijven’. Met nog een bevestiging, en dan is het gelukt. Daarna kan je de app verwijderen.

Dit kan je overigens ook doen via de website van eMatching.

Als je er niet helemaal uitkomt, kan je ook makkelijk contact opnemen met de klantenservice. Je kan ze zelfs gewoon bellen als je vragen hebt, of ergens niet helemaal uitkomt.

eMatching ervaringen

Hieronder lees je de ervaringen van anderen met (de app van) eMatching. Heb je zelf een ervaring om te delen? Doe dat zeker. Zo help je anderen in het kiezen van de beste dating app.

Plaats een reactie