EliteDating Datingapp Review

EliteDating is een datingsite die een focus heeft op hoger opgeleiden singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Via EliteDating kom je dus enkel singles tegen met een HBO of WO opleiding. Veel van de leden hebben een hoge (professionele) ambitie, en kunnen op deze site gelijkgestemde singles ontmoeten.

Uiteraard heeft EliteDating ook een eigen dating app. Dit is niet de mobiele versie van de website, maar een echte dedicated app. Op zoek manier kan je ook makkelijk via je mobiel in contact komen en blijven met andere singles.

Zoals je van een app voor hoger opgeleiden zou verwachten, heeft EliteDating een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest waarmee je aan andere singles gekoppeld kan worden.

App downloaden en account aanmaken

Net zoals alle andere apps, kan je de app van EliteDating ook vinden in de app winkel van je telefoon. De Play Store voor Android toestellen of de App Store als je een iOS toestel hebt.

Als je de app hebt geïnstalleerd, dan kan je hem openen. In het beginscherm is het mogelijk dat je Engelse teksten ziet. Ga gerust verder, je kan dit omzetten naar het Nederlands.

Als je al een account hebt bij EliteDating (bijvoorbeeld via de website aangemaakt), dan kan je inloggen met dat account. Mocht je nog geen account hebben, dan kan je die hier aanmaken (of via de website). Hier moet je aangeven wat voor een geslacht je bent en wat voor een geslacht singles je zoekt.

Zodra je dit gedaan hebt, moet je de persoonlijkheidstest van EliteDating voltooien. Met behulp van deze test wordt er van ieder lid een profiel gemaakt, waarmee het algoritme van EliteDating aan de slag kan. Op die manier word je gekoppeld aan singles die goed bij je zouden passen.

De vragen bestaan uit allerlei soorten onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan je opleiding en beroep, naar vragen als hobby’s of je toekomstvisie. Verder ook nog wat je graag in een partner hebt, bijvoorbeeld een kinderwens of hoeveel iemand rookt of drinkt. Deze vragenlijst duurt zo’n 15-20 minuten.

Nu is het misschien ook nog tijd om je eigen profiel verder aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een profielfoto.

App gebruiken

Het is nu tijd om de app te gebruiken. Je kan helaas niet zelf op zoek naar singles. EliteDating doet dit voor jou. Het is daarom erg belangrijk om de persoonlijkheidstest naar alle waarheid in te vullen.

In het scherm ‘Partnervoorstellen’ krijg je dagelijks een overzicht van profielen (tussen 3 en 7 per dag) die bij je passen. Klinkt misschien als weinig, bij Tinder kan je immers veel meer profielen zien, maar kwantiteit staat niet gelijk aan kwaliteit. EliteDating gaat duidelijk voor kwaliteit.

Er is ook nog een scherm met zogenaamde wildcards. Hier zie je profielen verschijnen die eigenlijk niet voldoen aan je eisen, maar die misschien toch interessant voor je zijn. Op die manier heb je toch iets meer keuze uit singles. Je zal wel merken dat deze inderdaad minder goed bij je passen. Bij interesse kan je ze ook direct een like geven.

Verder kan je ook nog de profielen van de andere gebruikers beter bekijken. Dit doe je simpelweg door op hun profiel te klikken. Nadeel is wel dat je nog niet veel van een foto kan zien als je geen premium lid bent.

EliteDating kosten

De app van EliteDating is gratis te downloaden, en ook een account aanmaken kost je niks. Wel ben je met zo’n gratis lidmaatschap een beetje beperkt in de dingen die je kan doen op de site. Wil je meer mogelijkheden, dan moet je een premium lidmaatschap overwegen.

Daar komen natuurlijk kosten bij kijken. De kosten voor EliteDating zijn als volgt:

  • 3 maanden: € 60,- per maand
  • 6 maanden: € 30,- per maand
  • 12 maanden: € 20,- per maand

Daarmee is EliteDating wel wat aan de dure kant. Maar voor de hoger opgeleiden leden is dit vaak geen probleem, omdat ze gemiddeld ook meer verdienen dan een gemiddeld ander lid van een willekeurige datingsite.

EliteDating opzeggen

Heb je de liefde van je leven gevonden? Of ben je klaar met het daten via het platform van EliteDating? Dan kan je je account opzeggen.

Als je een premium lidmaatschap hebt, moet je die eerst opzeggen. Dit kan je doen via het formulier op de site. Zorg er zeker voor dat je dit doet, want anders blijf je automatisch verlengen.

Om je profiel te verwijderen moet je in de app navigeren naar Mijn Account > Account verwijderen. Hier kan je een reden aangeven waarom je stopt. Daarna moet je dit nog bevestigen door je wachtwoord in te voeren, en daarna kan je de app verwijderen.

Elite Dating Ervaringen

Lees hieronder de reviews en ervaringen van andere, of laat zelf je ervaring achter om zo anderen te helpen met het vinden van de ideale dating app.