Transgender dating: deze apps kan je gebruiken

Transgender dating wordt steeds meer een ding. Nu de mensen in de transgender community meer erkenning krijgen en meer mensen ervoor open staan om ervoor uit te komen. Toch blijft het voor transgenders lastig om online te daten. Hoewel het meer geaccepteerd wordt door de wereld, zal je alsnog te maken hebben met veel mensen die het niet zien zitten.

Voor transgenders zijn er gelukkig diverse mogelijkheden om ook online te daten. Datingsites en dating apps komen er in alle soorten en maten, voor alles en iedereen. Zo zijn er ook speciale transgender dating apps. Ideaal om je als transgender daar aan te melden. Of als je juist iemand die een transgender is zoekt, kan je ook perfect terecht bij die platforms.

In dit artikel meer over de beste sites en apps voor transgenders om online te daten en nog wat meer over transgenders en tips voor bij het online daten.

1. xShemale – spannende dates vinden

xshemale-dating

Erg veel mensen die zoeken naar een transgender date, zijn op zoek naar een shemale platform wat meer gericht is op een sex date. Daar is xShemale bij uitstek waarschijnlijk het beste platform voor.

De site is geschikt voor erg veel mensen. Bij het aanmaken van je account wordt gevraagd of je een man bent of een shemale (of zelfs een stel) en wat je zoekt. Dat kan zijn een andere man, een shemale of juist een stel. Voor ieder wat wils dus op dit platform.

Zoals je kan zien laat de site niet heel veel aan de verbeelding over, en is het vrij duidelijk waar het om draait.

xShemale is erg makkelijk in gebruik en je kan er gratis een account op aanmaken. Dat kan je makkelijk doen via xShemale.nl.

2. Transseksueeldating – speciaal voor transgenders

Ben je op zoek naar een site die niet zo gefocust is op sexdates, dan kan je beter voor een platform als Transseksueeldating kiezen. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een site die zich op transgenders richt. Hier kan je anoniem contact hebben met shemale’s, trannies en ladyboys.

Op Transseksueeldating kan je terecht voor een date, een erotische date, vriendschappen of een serieuze relatie. Als je van te voren duidelijk weet te maken waar je naar op zoek bent, zal je dat kunnen vinden. Weet wel dat er ook hier mensen actief op zijn die op zoek zijn naar een snelle scharrel.

Een account kan je gratis aanmaken op Transseksueeldating.nl.

3. MyTransgenderCupid – voor een serieuze date

mytransgendercupid-dating

MyTransgenderCupid pakt het helemaal anders aan dan de eerder genoemde opties. Op dit platform vind je juist mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Het gaat hier dan vooral om transseksuele vrouwen die een relatie met een man zoeken. De site is tegenwoordig ook actief in Nederland, wat het dus erg interessant kan maken voor jou.

De site is opgericht om als nette datingsite door het leven te gaan. Als je niet netjes bent, kan je gerapporteerd en verwijderd worden. Erg fijn als je inderdaad op zoek bent naar een serieuze relatie via dit platform.

Een gratis account aanmaken kan je doen via MyTransgenderCupid.com/nl.

4. Transdr – dating app voor transgenders

Transdr is de dating app voor transgenders. De naam lijkt natuurlijk erg op die van Grindr, en is daar ongetwijfeld ook hevig door geïnspireerd.

Een mogelijk nadeel van deze app, net als de eerder genoemde mogelijkheden overigens, is dat je hiermee in een hokje gestopt wordt. Als homo heb je niet echt een andere keuze (immers je bent een man en zoekt een andere man), maar bij transgenders ligt dat net wat gecompliceerder. Want als je je aanmeldt op een app voor transgenders beperk je waarschijnlijk ook erg de vijver waar je uit kan vissen.

Hoe dan ook, het vermelden zeker waard. De app is gratis te downloaden in de verschillende app winkels.

5. Lexa – voor iedereen

Lexa .nl

Lexa is een van de bekendste en beste datingsites van Nederland. Het is een site (en app) die er voor alle singles is. Of je transgender bent of niet.

Daarmee plaats je jezelf dus niet heel erg in een hokje als je als transgender wilt gaan daten. Als je iemand bent die op zoek is naar transgenders, dan kan je waarschijnlijk beter terecht op een van de eerder genoemde mogelijkheden.

Als je een account aanmaakt bij Lexa kan je echter nog niet aangeven dat je een transgender bent. Enkel of je een man of vrouw bent. Wees je daar bewust van.

Gratis aanmelden kan via Lexa.nl.

Wat is een transgender eigenlijk?

Transgenders zijn mensen die zich niet helemaal fijn voelen in hun geslachtsrol die bij het geslacht past wat ze bij de geboorte hebben gekregen.

Dat kan op vele verschillende manieren. Er zijn ook veel termen die vaak gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan transseksueel, travestiet, crossdresser, drag queen of shemale.

Waar voorheen nogal raar werd gekeken naar deze mensen, wordt het steeds meer door de maatschappij geaccepteerd. Vooral landen als Nederland zijn meer open voor transgenders. Rechten van transgenders (en ook homo’s) kunnen in andere landen helaas nog wel eens onderdrukt worden.

Gay datingsites voor transgender een optie?

Veel mensen denken of verwachten in een lijstje zoals bovenstaand om gay dating sites tegen te komen. Immers, transgenders worden vaak neergezet richting de gay-hoek. Toch is een transgender compleet iets anders dan een gay, zoals je uit het eerdere stukje misschien ook al hebt op kunnen maken.

Veel transgenders zijn dus geboren als man maar gaan liever als vrouw door het leven (of andersom). Maar dat betekent niet dat je je direct aangetrokken voelt tot iemand van hetzelfde geslacht.

Transgendermannen zijn doorgaans vaak op zoek naar vrouwen en andersom ook. Het is daarom dus dat een gay site doorgaans niet zo goed past bij deze mensen.

Maar het maakt het voor transgenders ook weer knap lastig om te daten, omdat veel mensen er nog niet altijd even veel van begrijpen. Op bovenstaande sites en apps is er gelukkig wel begrip voor en snappen mensen doorgaans hoe het in elkaar steekt.

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie