Tinder gesprek beginnen en gaande houden: 9 tips

Een van de meest toegankelijke apps om te daten is Tinder. Het was een van de eerste apps waarmee je kon daten en heeft dating apps in zijn eentje eigenlijk wel groot gemaakt. Nog altijd zal je meer mensen op Tinder vinden dan op andere dating apps.

Niet zo gek dat je dus ook gebruik maakt van Tinder. Maar een Tinder gesprek beginnen is nog niet altijd even makkelijk. Dat geldt overigens voor alle gesprekken met nieuwe mensen. Misschien ben je daar nog niet zo’n ster in. Met de tips in dit artikel kan je makkelijk een Tinder gesprek beginnen en ook makkelijk het gesprek laten lopen. Wie weet scoor je uiteindelijk wel een telefoonnummer of date mee.

1. Haak in op het profiel

Misschien wel de makkelijkste en beste manier om een gesprek met iemand te beginnen, is door in te haken op het profiel van de ander. Bekijk het profiel daarom goed. Wie weet valt je wel wat op waar je meer over wilt weten, wat je ook kent, of iets in die richting.

Bekijk de tekst die geschreven staat op het profiel, maar besteed uiteraard ook aandacht aan de foto’s. Als je ziet dat iemand ergens op vakantie is geweest waar je ook bent, kan je daar bijvoorbeeld leuk op inhaken door te vragen wat hun favoriete restaurant daar was.

Je kan zoveel verschillende dingen vragen, en dat hangt helemaal af van hoe de ander hun profiel ingericht heeft. Tip: zorg zelf ook voor een interessant profiel. Zo geef je de ander ook de mogelijkheid om makkelijk een gesprek met je te starten.

tinder-match

2. Complimenteer je match

Niets is zo leuk als een compliment ontvangen. Geef gerust zelf ook een compliment aan de ander, wie weet maakt het wel hun dag.

Bijvoorbeeld over een goede smaak in kleren, eten, drinken, sport, whatever. Kan heel klein zijn, maar wel een mooi begin van een gesprek.

Wees echter wel opgepast met te veel complimenten. Je moet niet over alles een compliment geven, dat maakt de andere complimenten minder gemeend. Ook complimenten over het uiterlijk werken vaak niet al te best, zeker niet in het eerste bericht van een gesprek.

3. Toon (oprechte) interesse

Wees nieuwsgierig naar je match. Je zit niet voor niets op Tinder, je bent op zoek naar iets of iemand. Dan wil je ongetwijfeld ook meer weten over hem of haar.

Stel daarom vragen en wees oprecht geïnteresseerd. Als je maar half geïnteresseerd bent is het sowieso veel moeilijker om een gesprek te voeren. Je kan niet in alles geïnteresseerd zijn natuurlijk, maar mocht je ergens meer over willen weten, schroom het dan niet om het te vragen aan je match. Zij praten er waarschijnlijk erg graag over, anders was het niet een interesse vanuit hen geweest.

4. Stel dilemma’s aan je match

Grappige dilemma’s kunnen het ijs mooi breken. Zoek er een paar uit, en leg ze voor aan je match. Vooral de grappige dilemma’s doen het vaak goed. Blijf vooral weg van serieuze dilemma’s in het begin van een gesprek. Dat kan later komen als je dat echt wilt.

Als voorbeelden kan je bijvoorbeeld denken aan:

  • Nooit meer patat eten, of, iedere dag patat eten (of noem je het friet)?
  • Doof zonder benen, of, blind zonder armen?
  • Altijd natte sokken dragen, of, 1 keer per jaar je haar wassen?
  • Liever altijd zeepsmaak in je mond, of, je schoenen vol met honing?

Ze zijn niet echt bedoeld om er een serieus antwoord op te geven, maar wie weet waar je match mee komt. Jij laat in ieder geval zien dat je een lekker luchtig gesprek wilt beginnen.

tinder dating app

5. Let op met (sarcastische) humor

Humor is goed in een gesprek, maar let er wel mee op. Zeker als je het over sarcastische humor hebt. In het echte leven kunnen mensen al moeite hebben om dat op te pikken, maar via een gesprek via berichten over de telefoon is het nog lastiger. Lichaamstaal en intonatie spelen namelijk een enorme rol hierbij, maar zijn beide afwezig bij alleen tekst.

Verder natuurlijk geen probleem als je match je humor oppikt, dat is helemaal goed. Doe het echter niet te veel, niet meer dan je in een normaal gesprek zou doen.

6. Stel open vragen

Open vragen zijn ideaal om te stellen.

Ze zijn namelijk niet met een eenduidig antwoord (Ja/Nee) te beantwoorden.

Je vraagt je gesprekspartner om net wat meer werk te steken in een reactie, en zo kan je een mooi gesprek opbouwen. Als iemand alleen maar ja of nee reageert, is het lastig om door te bouwen en ga je waarschijnlijk 10 onderwerpen langs. Zonder dat het gesprek er echt veel beter op wordt. In tegenstelling, het wordt misschien wel een beetje sneu.

Let er dus op wat voor een vragen je stelt. Vraag niet of ze van pizza houden (sowieso al een matige vraag), maar vraag naar hun favoriete eten. Om maar een voorbeeld te noemen.

7. Niet te veel emoticons gebruiken

Emoticons gebruiken is soms een kunst. Het kan net een nuance geven aan een stukje tekst wat je stuurt, waardoor iemand bijvoorbeeld je gedachtegang erachter beter snapt. Bijvoorbeeld of je een grapje maakt of niet.

Maar om nou bij elk bericht een emoticon te sturen, is ook weer niet te best. Je moet een middenweg daarin vinden. Stuur je om het bericht een emoticon mee, dan kan je misschien minder serieus genomen worden.

Ook verliezen de emoji’s hun waarde een beetje als je ze te vaak gebruikt. Als je ze niet zo vaak gebruikt, zijn ze extra sterk als je ze wel erin gooit.

8. Wees niet wanhopig

Je moet niet wanhopig overkomen in een gesprek. Dan haakt je gesprekspartner waarschijnlijk heel erg snel af.

Zeg dus geen dingen die erop doen lijken alsof je wanhopig bent (ook al ben je dat misschien wel). Daarbij moet je denken aan teksten zoals ‘iedereen in mijn omgeving heeft al een relatie’, of ‘wanneer gaan we daten’ als je net je eerste bericht gestuurd hebt.

Wanhopig zijn is een van de grootste afknappers, voor zowel mannen als vrouwen. Want je lijkt erg afhankelijk, en niemand die dat interessant vindt.

9. Blijf luchtig en geniet ervan

Uiteindelijk is Tinder (en andere dating apps) er voor om nieuwe mensen te leren kennen. En dat kan heel erg leuk zijn.

Uiteraard zal niet ieder gesprek van je interessant zijn. Zo hoeft de persoon je bijvoorbeeld helemaal niet aan te staan (hoewel het profiel anders deed vermoeden, anders had je misschien niet geswipet). Dan houdt een gesprek snel op.

Ook kan de andere persoon niet heel leuk of interessant reageren. Ook dan kan een gesprek snel ten einde zijn. It takes two to tango.

Maar de gesprekken die wel leuk zijn, geniet er een beetje van en laat het luchtig in het begin. Je hoeft niet met iedereen op date te gaan (of wat je intentie ook is).

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie