Parship of Lexa? Welke datingsite moet ik kiezen?

Als je wilt starten met online daten, dan kom je ontzettend veel datingsites tegen waar je je kan aanmelden. Twee erg populaire datingsites zijn Parship en Lexa. De mogelijkheden op beide sites zijn ongeveer hetzelfde, dus kan het lastig zijn om te kiezen tussen Parship en Lexa.

Er zijn wel verschillen te bekennen tussen de twee datingsites. Wellicht dat die voor jou reden zijn om voor de een te kiezen in plaats van de ander. In dit artikel meer over beide datingsites, waarna jij kan besluiten welke datingsite het beste bij je past.

Overeenkomsten Parship en Lexa

Allereerst wat de datingsites met elkaar overeenkomen. Uiteraard is de belangrijkste overeenkomst dat het beide datingsites zijn waar je een date of relatie op kan vinden.

Zowel Parship als Lexa heeft een algemene doelgroep. Ongeacht wie je bent of waar je naar op zoek bent in een partner, je kan bij beide wel iets vinden. Of je nou gay bent, op zoek bent naar 50 plus leden of hoger opgeleiden. Je zal ze allemaal vinden op beide sites.

Ook zijn behoren beide sites tot de grootste in Nederland. Daardoor vind je dus op beide sites heel erg veel leden waarmee je in contact kan komen.

Doelgroep van Parship

Parship.nl dating

Parship richt zich vooral op het vinden van een relatie voor je. Volgens de site ook met enorm veel succes. Zo’n 1 op 3 leden vindt via Parship een relatie.

Parship is daarmee een datingsite voor serieuze relaties. Die slogan van ze heb je misschien ook wel eens eerder terug zien komen. Op Parship kan je dus erg veel leden verwachten die op zoek zijn naar een relatie. Niet enkel naar daten, maar echt ook al de volgende stap.

Zoals gezegd is het percentage wat een relatie via de site vindt erg hoog. Dat heeft te maken met het algoritme van de site.

Zodra je lid wordt van Parship, moet je een uitgebreide test invullen. Denk hierbij aan je persoonlijkheid, karakter, hobbies en leefstijl. Aan de hand hiervan zal je gekoppeld worden aan andere leden op de site. 

Het aanmaken van een profiel is gratis, en ook het maken van de persoonlijkheidstest hoort daarbij. Als dit interessant voor je klinkt, kan je gerust een account aanmaken bij Parship.

Doelgroep van Lexa

Lexa .nl

Lexa heeft ook veel redenen om voor te kiezen. Het is namelijk ook gewoon een erg goede datingsite.

Lexa heeft een focus op het ontmoeten van singles bij jou in de buurt. Niet direct op het vinden van een serieuze relatie, maar eerst over het vinden van leuke singles. Daar begint het natuurlijk allemaal mee.

De meeste mensen zijn op zoek naar singles die op een relatief korte afstand van hen wonen. Een LAT relatie is immers niet altijd ideaal. Lexa laat je kennis maken met deze singles door ze te tonen in je profiel.

Daarnaast heeft Lexa ook regelmatig diverse event, de Lexa events. Hiermee kan je singles in het echt ontmoeten, ergens bij jou in de buurt. Ook ideaal om andere mensen te leren kennen.

Verder is ook de app van Lexa erg populair. Het is erg gebruiksvriendelijk, en best veel mensen hebben hem ook geïnstalleerd. Hiermee kan je ook onderweg makkelijk in contact komen met andere singles.

Gratis registeren via Lexa.nl.

Verschillen tussen de datingsites

De datingsites lijken dus erg op elkaar, maar hebben ook duidelijke verschillen. Zo is er al een verschil in doelgroep tussen de twee, zoals eerder uitgelegd.

Maar een belangrijker verschil is waarschijnlijk hoe je gematcht wordt aan andere singles. Waar Parship een uitgebreide procedure heeft met de persoonlijkheidstest, is het bij Lexa wat makkelijker. Daar hoef je niet een uitgebreide test in te vullen, en zal de matching ook op minder uitgebreide manier gebeuren.

Verder is Parship ontstaan uit een datingsite voor hoger opgeleiden, al is het tegenwoordig voor iedereen mogelijk om je aan te melden. Ook is Parship een datingsite die net wat oudere mensen trekt dan Lexa. Op Lexa zie je ook veel 25-35 jarige, terwijl Parship meer in de categorie daarboven zit.

Dat is misschien ook terug te zien in de prijzen. Parship heeft een uitgebreider systeem, wat oudere singles (met meer geld) en vraagt een hogere prijs mocht je besluiten om een abonnement af te sluiten. De kosten bij Lexa zijn wat lager.

Dus, Parship of Lexa?

Hopelijk ben je ondertussen al wat wijzer op de vraag ‘Parship of Lexa?’

Samenvattend valt te zeggen dat Parship er is voor als je op zoek bent naar een serieuze relatie en je 30 jaar of ouder bent.

Wil je het nog een beetje speels houden en ben je jonger dan 30 jaar, dan kan Lexa een goede keuze zijn voor je.

Uiteraard kan je ook als je jonger bent op Parship terecht, en ook zeker op Lexa als je wat ouder bent. Op beide sites zijn er voldoende leden in alle leeftijdscategorieën te vinden.

Het ligt natuurlijk helemaal aan jou of je kiest voor Parship of Lexa. Feit is in ieder geval dat je op beide datingsites goed terecht kan. Uiteraard kan je je natuurlijk ook op beide sites gratis inschrijven, om eens te zien wat beter bij je past.

Om je keuze misschien nog net wat lastiger te maken, er is nog een datingsite die erg populair is onder de algemene datingsites: Relatieplanet. Kijk daar ook zeker eens naar als je nog niet zeker bent over Parship en/of Lexa.

3.8/5 - (10 stemmen)

Plaats een reactie