Is Tinder gratis?

Als we het over dating apps hebben, dan denkt iedereen vrijwel direct aan Tinder. Het is de dating app die daten via een app op de kaart heeft gezet. En niet alleen dat, het blijft immens populair onder alle gebruikers, jaren sinds de introductie van de app. Ondanks dat de concurrentie flink is toegenomen weet Tinder prima stand te houden, en geniet het nog altijd populariteit onder singles die op zoek zijn naar een date. Een grote reden is natuurlijk omdat Tinder grotendeels gratis te gebruiken is.

Dus als je een kort antwoord op je vraag wilt, Tinder is gratis in gebruik. Maar dan ben je wel beperkt in het aantal swipes wat je op een dag kan doen, om maar een voorbeeld te noemen. Toch is dat voor velen meer dan voldoende, omdat er met dating via Tinder nog prima veel kan als je gebruik maakt van het gratis abonnement.

Beperkte functies bij gratis gebruik

Goed, Tinder is dus gratis in gebruik. Maar hiervoor ben je wel enigszins beperkt in het gebruik van de app. In tegenstelling tot veel andere dating apps en datingsites kan je wel gewoon makkelijk met mensen chatten. Dus met een gratis abonnement kan je bij Tinder in ieder geval al wel een hoop.

Ongetwijfeld kan je ook dates scoren als je geen geld uitgeeft aan Tinder. Het is zeker niet noodzakelijk om geld uit te geven, al kan het alles wat makkelijker maken.

Hoe dan ook, je bent waarschijnlijk benieuwd naar de beperkte functies die je met een gratis lidmaatschap van Tinder hebt.

tinder dating app

Beperkt aantal swipes

Het grootste gemis wat je misschien hebt, is dat je redelijk snel door je swipes heen zit. Dus het aantal mensen die je per dag via de app kan ontmoeten.

Je krijgt per 12 uur zo’n 50 profielen. Over het algemeen zal 50 per 12 uur ook meer dan genoeg zijn voor velen. Toch zijn er voldoende mensen die meer swipen dan dit, en die het limiet meermaals bereiken. Met een abonnement heb je geen last van dit limiet.

Wat wel gewoon fijn is, is dat je onbeperkt kan chatten met de mensen met wie je een match hebt. Je hoeft dus geen geld te betalen als je met iemand wilt chatten of als je X aantal berichten verstuurd hebt. Hiermee onderscheid het zich bijvoorbeeld van de regulieren datingsites, die vaak een abonnementsvorm vereisen om berichten te kunnen versturen. Maar dat is bij Tinder gewoon helemaal gratis.

Geen boost en 1 super like

Als je een gratis lid bent van Tinder, dan heb je recht op 1 zogenaamde Super Like per dag. Die kan je aan iemand geven om hem of haar te laten zien dat je het profiel hebt geliket. Normaal ziet men dit pas achteraf, als ze zelf swipen, maar nu ook al ervoor. Hierdoor verhoog je de kans dat iemand jou ook naar rechts swipet.

Met een abonnement krijg je het voordeel dat je 5 van deze Super Likes per dag kan uitdelen.

Daarnaast is er nog de Boost. Gratis leden krijgen deze niet. Ben je een betaald lid, dan heb je deze wel.

Hiermee kan je je eigen profiel voor een half uur in de spotlight zetten. Je profiel verschijnt bij de mensen in je regio bovenaan in hun lijst. Zo bereik je veel meer singles die je profiel potentieel naar rechts swipen. Dit zou vanzelfsprekend ook moeten resulteren in meer matches met andere leden.

Tinder abonnementen

Tinder is dus gratis in gebruik, maar het is een app met een winstoogmerk, dus het wil ook wel ‘gewoon’ geld verdienen. Dat doen ze met abonnementen, die dus meer functies hebben dan de gratis versie. Zoals eerder gezegd moet je dan denken aan de Super Likes, Boost of geen maximum op het aantal swipes per dag.

Tinder heeft twee verschillende abonnementen, Tinder Plus en Tinder Gold.

Tinder Plus

Tinder maakt onderscheid in leeftijd wat betreft kosten. Jongere mensen betalen minder per maand. Hieronder de kosten van Tinder Plus.

  • 1 maand: € 9,99
  • 6 maanden: € 5,83 per maand
  • 12 maanden: €4,58 per maand

Ben je 30 jaar of ouder, dan heb je te maken met de volgende kosten:

  • 1 maand: € 19,99
  • 6 maand: € 12,50 per maand
  • 12 maand: €8,33 per maand

Tinder Gold

Tinder Gold is alles wat Tinder Plus is, maar dan nog net wat extra. Zo kan je bijvoorbeeld zien wie jou profiel heeft geliked, om daar mooi op in te spelen.

Bij Tinder Gold heb je geen verschil in prijzen per leeftijdscategorie. Hiervoor moet je rekening houden met de volgende prijzen:

  • 1 maand: kost € 32,99
  • 6 maand: kost € 20,67 per maand
  • 12 maand: €13,75 per maand

Lees hier meer over Tinder Gold.

Moet ik een abonnement nemen?

Tinderen kan gewoon helemaal gratis, daar is niet per se een abonnement voor nodig. Het kopen van een abonnement kan het daten via Tinder misschien wel makkelijker maken. Het vergroot namelijk je kansen doordat je bij meer mensen zal verschijnen en zelf meer mensen kan zien.

Het kan bijvoorbeeld een uitkomst zijn als je weinig tijd hebt, en de tijd die je hebt kan gebruiken om honderden profielen te bekijken. Zo hoef je je niet zorgen te maken over een maximum aantal swipes wat je per dagdeel kan doen.

Mocht je overigens een optie zoals een Boost willen uitproberen, dan kan je dat vaak ook doen door een losse Boost te kopen binnen Tinder. Zo heb je geen maandelijkse kosten aan een abonnement, maar kan je het gewoon een keertje proberen.

4.5/5 - (6 stemmen)

Plaats een reactie