TOP 8 Beste Gay chat apps (2024)

Gay contact begint tegenwoordig vaak via een gay chat app of site. Deze apps zijn er speciaal voor snel contact, en worden vaak door heel erg veel gays gebruikt. Het is daarmee dus een erg laagdrempelige manier om met andere mensen in contact te komen.

Wat hieruit komt, is helemaal aan jou. Er zijn gay chat apps en sites waar je wat serieuzer op zoek bent naar iets van een relatie. Andere mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld sex apps voor iets als een one night stand.

Welke gay chat je ook zoekt, in dit overzicht vind je diverse mogelijkheden waar je terecht kan. Zo vind je altijd wel iets wat bij je past.

1. GayParship – voor een serieuze relatie

Gay Parship .nl

Ben je op zoek naar serieus contact mannen of vrouwen die homoseksueel zijn? Dan kan je heel goed terecht bij GayParship, de Gay-variant van Parship zelf.

Parship behoort tot de beste datingsites, en het evenknie voor de gay community daarvan is misschien wel het platform van GayParship. Door de uitgebreide profieltest die iedereen doet, word je gekoppeld aan mensen met wie je diverse overeenkomst hebt. Wetenschappelijk onderbouwd, waardoor je wel kan verwachten dat je goede matches krijgt.

Parship heeft zelf een hoog succespercentage, veel mensen weten via de site een relatie te vinden. Mocht je dus zelf ook op zoek zijn naar iets serieus, dan is het zeker goed om deze site (en app!) te overwegen. Mocht je op zoek zijn naar snel contact, dan is dit niet geschikt voor je, maar kijk dan gerust verder in de lijst.

Gratis account aanmaken via GayParship.nl.

2. Gaybuddy – erotisch gay contact

Als je (nog) niet voor een serieuze relatie wilt gaan, maar gewoon snel (erotisch) contact wilt met andere mannen (jong en oud), dan kan je wellicht eens kijken naar Gaybuddy. De site is erg makkelijk in gebruik, je hebt in een paar simpele stappen een account aangemaakt.

Vervolgens kan je gaan chatten met andere leden op de site. Als je de pagina van Gaybuddy bezoekt, dan zal je waarschijnlijk al wel snel opvallen dat het gaat om erotisch contact. Als je dat zoekt, dan ben je dus helemaal op de juiste plek. Als dat ook nog niet is wat je zoekt, dan zijn er nog een paar andere opties voor gewoon normaal contact, zonder eventuele verwachtingen. Daarover zo meer.

Een account kan je gratis aanmaken via Gaybuddy.nl.

3. Grindr – eerste gay dating app

Hebben we het over dating apps voor homo’s, dan is Grindr natuurlijk ook een app waar veel mensen direct aan zullen denken. Wie weet heb je al eens gebruik gemaakt van de app.

Het was de eerste app die daten via een app groot maakte, zelfs voor Tinder. Daarmee heeft het altijd al een voorsprong gehad op de concurrentie. Die is ondertussen wellicht een beetje ingelopen, waardoor Grindr niet meer de onbetwiste nummer 1 is. Maar voor gay contact kan je nog prima terecht op de site.

Gay chatten via Grindr is ook heel makkelijk en laagdrempelig. Zonder ‘strings attached’. Er wordt niks van je verwacht. Beetje zoals Tinder als dat het iets duidelijk maakt. Je kan er dus terecht voor leuke chats, maar ook spannendere en meer erotische getinte gesprekken kunnen er makkelijk op plaatsvinden.

4. Novamora – spannende dates vinden

Nova Mora .nl

Novamora is een datingsite, met een prima mobiele site, die zich niet puur op homo’s richt. Het is dus niet een echte gay chat site. Maar homo’s kunnen prima op de site terecht. Het is onderdeel van het grote Safe Dating Networks, waar vele andere sites en apps onder vallen (ook bijvoorbeeld Guys Dating).

Novamora is in principe een site voor spannend en pittig contact met elkaar, waar uiteindelijk het doel voor de meeste leden zal zijn om er een seksdate uit te halen. Als dit ook jou idee is, kan je je zeker op de site aanmelden.

De site heeft een breed scala aan actieve leden. Er zitten ook getrouwde mannen tussen die op zoek zijn naar contact met andere mannen. Dan weet je dat in ieder geval ook, en doe daar mee wat je wilt.

Of bekijk Novamora.nl voor meer informatie.

5. Guys Dating – makkelijk gay contact

Guys Dating is dus ook onderdeel van het Safe Dating Network, waar Novamora ook bij hoort. Het is daarmee een site die tot een veel groter netwerk behoort. Zo zou je in theorie veel meer mannen (en vrouwen) kunnen bereiken.

Guys Dating (ook wel G-Dating genoemd) is er voor de mannen die op zoek zijn naar iets van een relatie of een date. Het is niet zo erotisch getint als eerder genoemde sites, maar ook niet heel erg serieus zoals GayParship. Het valt een beetje in het midden, wat voor diverse mensen een best interessante keuze kan zijn.

Chatten kan je ook hier gewoon via het platform zelf doen, zelfs met een anoniem account als dat je meer aan staat.

Gratis account aanmaken via GuysDating.nl.

6. Lexa – voor iedereen

Lexa .nl

Lexa heeft, in tegenstelling tot Parship, niet een aparte site voor gay chat, maar is zelf ook gewoon prima te gebruiken voor homo of bi. Lexa focust zich op het ontmoeten van andere singles bij jou in de buurt, en heeft niet per se een nadruk liggen op het vinden van een serieuze relatie. Het gaat vooral om het krijgen van een date, en dan volgt de rest wel.

Het platform is daarmee net wat losser dan andere algemene datingsites en dating apps. Iets wat veel mensen lijkt te liggen, want het is een van de grootste platformen van Nederland.

Ook is de doelgroep van Lexa wat jonger dan andere serieuzer platformen, waardoor je ook onder de 30 jaar diverse mensen op de site en app zal treffen die in zijn voor een gay chat.

Account gratis aanmaken via Lexa.nl.

7. PlanetRomeo – internationaal chatten

Ben je op zoek naar een internationaal platform voor om te chatten, dan kan je eens kijken bij PlanetRomeo (voorheen GayRomeo). Komt uit Duitsland, maar ook in Nederland er populair. En daarbuiten is het ook actief, waar je makkelijk in contact kan komen met andere mensen.

Ze zeggen zo’n 2 miljoen leden te hebben in hun database, en de site zelf is in 22 verschillende talen beschikbaar. Dus als je iets over de landgrens wilt zoeken, kan PlanetRomeo misschien wel uitkomst voor je bieden. Uiteraard kan je via dit platform ook gewoon andere Nederlanders (of Belgen) vinden.

8. Bullchat – grote gay chat site

Bullchat is een van de grotere of grootste gay chat community’s. Het heeft zijn naamsbekendheid te danken aan het feit dat het jarenlang gratis in gebruik was.

Tegenwoordig lijken steeds meer mensen een klein bedrag te moeten betalen om toegang te krijgen tot de site. Mocht je op zoek zijn naar snel contact, dan kan je dat via deze site waarschijnlijk wel vinden, en is dat kleine beetje geld (iets van 90 cent) het je misschien wel gewoon waard om het te doen.

Niet iedereen lijkt even positief over Bullchat, maar dat heb je vaker met een site die een gigantisch bereik heeft en een gratis dienst.

Op zoek naar de juiste gay chat app

Er zijn dus erg veel mogelijkheden om bij terecht te kunnen. Er zijn nog vele andere, sommige wat minder betrouwbaar helaas, die je niet in dit lijstje zal vinden.

Het kiezen voor een goed platform kan daarmee misschien wat lastiger voor je worden. Je zal moeten na gaan wat je intenties zijn, om zo het overzicht voor jezelf makkelijker te maken.

Ben je op zoek naar iets wat tot iets serieus kan leiden, dan kan je bijvoorbeeld beter terecht bij een platform als GayParship in plaats van, pak hem beet, Bullchat. Ben je op zoek naar makkelijk contact, dan kan je misschien beter by Guys Dating of Grindr kijken, en zien wat je ervaringen met dat soort platformen zijn.

Uiteindelijk is het vaak ook een kwestie van verschillende soorten sites en apps testen en vervolgens voor jezelf bepalen wat de beste keuze is. Hopelijk heeft bovenstaande lijst je in ieder geval op weg geholpen met het vinden van de beste gay chat. Mocht je nog andere toevoegingen hebben voor de lijst, laat dan zeker een reactie achter.

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie