TOP 8 beste dating apps voor jongeren (2024)

Vroeger vond men nieuwe dates vooral in de kroeg, tegenwoordig hebben jongeren ook talloze andere mogelijkheden door het internet. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van dating apps of datingsites. Tegenwoordig maakt praktisch iedereen wel gebruik van die opties, wat het voor jou dus een mooie kans maakt om een date te scoren. In dit artikel meer over de beste datings apps voor jongeren.

1. Lexa – daten in de buurt

Lexa .nl

Lexa is een redelijk populaire datingsite, maar heeft ook gewoon een dating app, met vele leden. Dagelijks ook heel veel nieuwe leden die zich aanmelden op de site. Daaronder vallen ook jongeren. Veel leden op de site zijn ook onder de 30 jaar.

Voordeel van Lexa is dat het niet zo serieus is (zoals een datingplatform als Parship dat wel wat meer is), wat misschien beter bij jongeren dating past. Bij Lexa draait het vooral om het vinden van een leuke date, en wat daarna volgt ligt geheel open.

Wat ook fijn is aan een app zoals die van Lexa, is dat het niet zo oppervlakkig is als het bekende Tinder (daarover zo nog meer). Al met al een interessante plek voor jongeren om een date te vinden.

Gratis aanmelden via Lexa.nl.

2. Relatieplanet – voor iedereen toegankelijk

Relatie Planet .nl

Relatieplanet is zo’n andere bekende datingsite waar je op terecht kan. De toon van de site en app is net wat serieuzer dan Lexa. Mocht je daar naar zoeken, dan is Relatieplanet dus zeker een goede optie voor je.

Ook ooit begonnen als datingsite, maar sinds de opkomst van de mobiele telefoon ook maar veel ingezet op de app, is Relatieplanet een uitstekende keuze om andere singles te vinden. Ook van mensen tussen de 18 en 30 jaar vind je er op Relatieplanet voldoende van.

De app heeft ook meer een focus op het leren kennen van elkaar, in plaats van oppervlakkig swipen op verschillende profielen. Maar ook hier is het wel de bedoeling om te swipen, alleen zet je daar hopelijk wat meer gedachte achter.

Maakt gratis een account aan via Relatieplanet.nl.

3. Pepper – niet zomaar een dating app

Pepper .nl

Pepper noemt zichzelf de niet zomaar een datingsite. En dat geldt dan natuurlijk ook voor de dating app.

Dit komt omdat Pepper zich vooral focust op beeldmateriaal, foto’s en video’s. Daarmee maak je je profiel, omdat beelden meer dan 1000 woorden zeggen.

Door al je beeldmateriaal te tonen, kan je een goede eerste indruk geven aan andere singles wie je bent, wat je hobby’s zijn en wat je in het dagelijks leven doet. Ook biedt het natuurlijk de kansen voor leuke gespreksonderwerpen.

Gratis account aanmaken op Pepper.nl.

4. Tinder – dating app #1

tinder dating app

Tinder, wie kent de dating app niet.

Jongeren dating via Tinder is ook erg populair, veel jongeren zullen de app geïnstalleerd hebben of ooit wel eens gebruikt hebben. Het is veruit de populairste dating app (zeker qua naamsbekendheid), maar misschien niet helemaal de beste dating app.

Uiteraard zijn er veel succesverhalen over Tinder te vinden, maar ook veel mensen die er niet al te veel succes mee hebben. Bijvoorbeeld omdat het erg oppervlakkig is, en mensen het gebruik ervan niet altijd even serieus nemen. Maar als je daar doorheen kan kijken, is de app wel interessant om eens te proberen. Wie weet wat voor een leuke date je eruit haalt.

5. Badoo – Tinder alternatief

badoo dating app

Heb je het over Tinder alternatieven, dan kom je waarschijnlijk ook al snel bij Badoo uit. Het is een dating app voor mensen die Tinder een beetje zat zijn.

Maar of Badoo je dan daadwerkelijk meer zal opleveren, is nog maar de vraag. Het werkt namelijk praktisch hetzelfde als Tinder, maar heeft een andere naam en is wat minder bekend. Desalniettemin zal je ook via Badoo oneindig kunnen blijven swipen, want de app is ook erg groot en erg in trek onder jongeren.

Mocht het ergens anders nog niet lukken, kan je dus ook altijd nog eens een kijkje nemen bij Badoo.

6. Happn – daten met mensen wie je tegenkomt

Happn heeft een interessante en unieke feature. Je zal namelijk mensen voorgesteld krijgen die je bent tegengekomen op straat. Of nou ja, tegengekomen. Je zal mensen te zien krijgen die in een straal va 250 meter van je zijn geweest.

Woon je dus in een redelijk drukke stad of ben je vaak op pad, dan kom je waarschijnlijk erg veel interessante mensen tegen via de app.

Woon je meer in onbewoonde gebieden, dan is de app uiteraard wat minder geschikt voor je om te gebruiken. Maar proberen kan natuurlijk altijd even. Woon je in de Randstad of een andere grote stad, dan is de kans van slagen aanzienlijk groter.

7. Bumble – vrouwen aan zet

Bumble Dating app

Ook Bumble heeft een leuke feature wat de dating app heel anders maakt dan al de andere.

Bij Bumble krijgt de vrouw namelijk al eerste de mogelijkheid om een bericht te sturen als jullie met elkaar matchen. Hiervoor krijg je 24 uur de tijd. Vervolgens is er 24 uur de tijd om daar op te reageren. Gebeurt dat niet, dan worden jullie unmatched.

Mocht er vanuit beide kanten op tijd gereageerd zijn, dan heb je onbeperkte tijd om met elkaar te praten. Ook als je meer dan 24 uur wacht met het verzenden van een bericht.

Voor jongeren een erg leuke manier om te daten. Zeker als je bijvoorbeeld als man niet altijd zin hebt om als eerste het bericht te sturen, wat doorgaans toch wel een beetje als geacht wordt door vrouwen.

8. Facebook dating

Waar je ook nog terecht kan, is bij Facebook. Het social media platform is ondertussen ook als datingplatform beschikbaar.

Facebook heeft natuurlijk al een gigantische ledenbase, waarmee je in potentie dus met ontzettend veel verschillende mensen gematched kan worden.

Voordat je gematched wordt, moet je natuurlijk wel eerst een Facebook dating profiel aanmaken. Dat kan heel makkelijk met je Facebook account, maar is wel iets wat moet gebeuren. Ook word je niet zomaar aan je huidige vrienden voorgesteld als match. Je kan wel je secret crush opgeven (meerdere zelfs). Als dit wederzijds is, worden jullie wel met elkaar gematched.

Overigens zien je vrienden ook niet dat je van Facebook dating gebruik maakt, mocht je je daar zorgen over maken. Het is wat dat betreft afgesloten van de rest van je Facebook account.

Starten met jongeren dating

Het zal waarschijnlijk altijd lastig blijven om de juiste dating app te vinden. Ook voor jongeren, die wat betreft technologie toch altijd een stapje voor lijken te hebben op de wat oudere generatie. En dating apps past dan wel bij het stukje technologie.

Het vinden van de geschikte app zal dus lastig blijven, maar je kan wel nadenken over wat je wilt, waar je naar op zoek bent en diverse andere aspecten. Hieronder nog een lijstje met dingen waar je zoal op kan letten als je een dating app (voor jongeren) zoekt.

Beoordelingen van anderen

Kijk altijd goed naar de beoordelingen van anderen die je voor zijn gegaan. Zij hebben immers al ervaren hoe de app is, en daar kan je natuurlijk mooi gebruik van maken.

Op DatingAppKeuze.nl geven we gebruikers de mogelijkheid om een review achter te laten bij de pagina’s van de dating apps zelf. Zo kan jij als nieuwe gebruiker mooi kijken wat andere hebben ervaren.

Verder kan je natuurlijk ook altijd de beoordelingen in de App Store en Play Store lezen.

Ken je intenties

Ben je al jongere op zoek naar een dating app, weet dan je intenties voordat je start met daten via de apps.

Wil je bijvoorbeeld alleen nieuwe vriendschappen opdoen, ben je op zoek naar leuke dates, of ben je misschien wel op zoek naar een serieuze relatie? Afhankelijk van je intenties zal je misschien wel heel anders met je matches omgaan, en waarschijnlijk ook een ander platform gebruiken om je matches te vinden.

Weet ook goed (of in ieder geval in te schatten) wat de intenties van de ander zijn. Als dit vooraf nog niet helemaal duidelijk is, kunnen er diverse onduidelijkheden ontstaan die je natuurlijk had kunnen vermijden.

Jongeren dating conclusie

Uiteindelijk zijn er veel opties als jongere om online te daten. Je kan gebruik maken van de apps die iedereen al wel kent en wel eens gebruikt (Tinder), of wat meer serieus bezig zijn via een bekende datingsite (Lexa, Parship, Relatieplanet, Pepper). Uiteraard kan je ook nog eens een dating app proberen met een interessante functie (Happn, Bumble), en kijken wat je daar op vindt.

Vele andere jongeren zijn ook op zoek naar een date via een van de vele dating apps, er zal dus ongetwijfeld iemand zijn met wie je een goede klik hebt.

Plaats een reactie