Beste dating apps voor hoger opgeleiden

Dating apps zijn er in alle soorten en maten. Het is handig, want je hebt snel toegang tot je matches en kan makkelijk via je mobiel swipen. Ook voor hoger opgeleiden zijn er dating apps beschikbaar. Niet iedereen wil namelijk de standaard dating apps gebruiken. Op de dating apps voor hoger opgeleiden vind je HBO en WO opgeleide singles die ook actief op zoek zijn naar iemand.

Dating voor hoger opgeleiden is populair. Vaak zijn mensen op zoek naar een intelligent iemand, en met een opleidingsniveau kan je daar op een redelijk eenvoudige manier onderscheid in maken. Hoger opgeleiden datingsites en apps zijn er wel nog in alle soorten en maten. In dit artikel meer over de beste dating apps voor hoger opgeleiden in Nederland.

1. EliteDating – beste voor hoger opgeleiden

Elite Dating .nl

EliteDating is in onze ogen de beste datingsite voor hoger opgeleiden. Uiteraard heeft EliteDating ook een app, waarmee het een ideale plek is voor hoger opgeleiden om andere hoog opgeleide singles te vinden.

EliteDating zegt dat zo’n 70% een universitaire (WO) opleiding heeft afgerond, de rest van de site heeft een HBO opleiding als achtergrond.

Via de app maak je een uitgebreide persoonlijkheidstest, waarmee het algoritme van EliteDating je zal koppelen aan andere singles op het platform. Iedere dag krijg je matches voorgesteld die wellicht interessant voor je zijn. Op die manier kan je met elkaar in contact komen. Via de site of app van EliteDating kan je gratis je account aanmaken en proberen.

Of bekijk EliteDating voor meer informatie!

2. Parship – beste voor een serieuze relatie

Parship.nl dating

Parship is een van de populairste en beste datingsites. Ooit begonnen als datingsite voor hoger opgeleiden, zijn ze tegenwoordig vooral gefocust op iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie, ongeacht je opleiding. Parship heeft uiteraard ook een app, die vaak wordt gedownloadt.

Parship kenmerkt zich door zich te focussen op het vinden van een serieuze relatie. Volgens Parship vindt 1 op de 3 een partner via de site, wat best wel een hoog percentage is. Wellicht heeft de uitgebreide persoonlijkheidstest die je doet daar een groot aandeel in.

Aan de hand van de persoonlijkheidstest krijg je matches voorgesteld in de dating app. Zo zie je bijvoorbeeld hoeveel jullie met elkaar overeenkomen en kan je makkelijk gebruik maken van de app.

Hoewel Parship zich tegenwoordig niet meer puur op hoger opgeleiden dating focust, is het nog wel een zeer interessante optie. Het is namelijk een van de grootste dating platforms, en je kan er prima op filteren dat je alleen maar singles spreekt die ook een hogere opleiding genoten hebben. Je kan bij Parship gratis een account aanmaken.

Of bekijk Parship voor meer informatie!

3. e-Matching – durf jij het aan?

e Matching .nl

e-Matching heeft als slogan “Durft u het aan…?” Wellicht dat je het wel eens gehoord hebt. Ze maken namelijk redelijk wat reclame, en dan hoor je het wel eens voorbijkomen.

e-Matching is een datingsite, met app, die zich op dating voor hoger opgeleiden richt. Perfect voor in dit rijtje van de ‘Beste dating apps voor hoger opgeleiden’ dus. Het geniet een redelijke naamsbekendheid, waardoor je veel andere hoger opgeleiden (hbo’ers en academici) zal vinden op het platform.

De reden waarom het populair is, is met name omdat het een van de eerste was in de markt die in dit segment een toekomst zag en daar in begon. Een account aanmaken via de site of app is helemaal gratis.

eMatching Gratis Proberen 

Of bekijk eMatching voor meer informatie!

4. Lexa – brede mogelijkheden voor hoger opgeleiden

Lexa .nl

Lexa is een andere erg populaire optie. Het is een datingsite die zich niet alleen op hoger opgeleiden richt, maar op het algemene publiek. Toch zal je zien dat er bij Lexa ook veel hoger opgeleiden op de site actief zijn. Via de filters kan je ook filteren op opleidingsniveau mocht je dat graag willen doen.

Lexa lijkt dus wat meer op Parship, die eerder in dit rijtje al eens naar voren kwam. Het verschil tussen Lexa en Parship zit hem vooral in het feit dat Parship richt op serieuze relatie, en dat het bij Lexa wat opener en vrijblijvender is. Gewoon om het te proberen. Ook focust Lexa zich meer op de regio en organiseert het daar veel events om andere singles te ontmoeten.

Een algemene dating app dus, maar eentje die ook gewoon interessant kan zijn als dating voor hoger opgeleiden. Het account kan je gratis via de site of app aanmaken.

Of bekijk Lexa voor meer informatie!

5. Match4me – speciaal voor hoger opgeleiden daten

Match4Me .nl

Match4me is dan weer een site die zich volledig focust op het hoogste opleidingsniveau.

Het is een wat kleiner platform in vergelijking tot EliteDating of e-Matching, maar kan alsnog erg interessant zijn.

De app is makkelijk in gebruik, maar mist ten opzichte van de site helaas wel een paar functies. Uiteraard niet de meest belangrijke, want je kan gewoon matches vinden met de dating app van Match4me. Maar het toont wel aan dat sommige dating platformen mobiel nog als iets erbij zien, en nog niet als volwaardig alternatief voor de site.

Via Match4me.nl kan je een proefaccount aanmaken.

6. 50plusmatch – ook voor hoger opgeleiden

50plusmatch.nl dating

Als je de leeftijd van 50plus bereikt hebt, dan kan je ook op zoek zijn naar een ideale partner voor de toekomst. Dit kan je vaak doen op de 50 plus websites en apps daarvoor. Mocht je hoog opgeleid zijn en dat ook belangrijk in een partner vinden, dan kan je ook eens kijken op een site waar je beide kan vinden.

Via 50plusmatch kan je 50 plussers vinden, en ook naar opleidingsniveau kijken. De site (en app) is gemaakt voor de categorie 50 plus, maar biedt dus zeker geen uitsluiting voor hoger opgeleiden en die vind je ook voldoende via het platform.

Ook bij 50plusmatch kan je gratis een account aanmaken om het eens te proberen.

7. The Inner Circle – dating app voor hoger opgeleiden

InnerCircle

The Inner Circle is de eerste grote pure dating app die zich richt op hoog opgeleiden singles. Alles wat je via het platform doet loopt eigenlijk via de app. Daarmee is het dus een interessante optie mocht je echt op zoek zijn naar iets wat je vooral snel via je mobiel wilt gebruiken.

De gebruikers van de app vind je vooral in de grote metropolen. In Nederland, maar ook zeker internationaal. De app is niet gelimiteerd tot Nederland. Kom je uit de Randstad, dan zal je zeker voldoende matches via deze app tegen het lijf komen.

The Inner Circle lijkt ook meer dan alleen een dating app voor hoger opgeleiden. Het heeft ook wat weg van Facebook, zo kan je connecties aanmaken en updates posten.

Waarom dating voor hoger opgeleiden?

Mensen zijn altijd op zoek naar partners van ongeveer hetzelfde niveau. Dat lijkt de meeste kans van een succesvolle relatie te hebben. Door onderscheid te maken op opleidingsniveau heb je een relatief makkelijk maatstaf om dat verschil in niveau te meten, hoewel het natuurlijk ook nog niet alles zegt over intelligentie.

Verder kan het ook zo zijn dat hoger opgeleiden vaak een drukkere baan hebben, en dat een andere hoog opgeleide persoon dat begrijpt en zelf ook heeft. Zo biedt het matchen van deze soort personen voordelen.

Daarnaast vind je op deze manier gelijkgestemde singles die dezelfde interesses en diepgaande gesprekken met je kunnen en ook willen houden. Door dezelfde belevingswereld met elkaar te delen gaat dat vaak makkelijker.

Prijzen dating hoger opgeleiden

Via alle datingsites en apps kan je eigenlijk wel een gratis account aanmaken. Wil je meer functionaliteiten, dan dien je daarvoor te betalen. Zo gaat dat eigenlijk wel met alle datingsites en apps.

Maar over het algemeen liggen de kosten bij sites die zich op hoger opgeleiden richten wel wat hoger. Dat heeft vaak te maken omdat de doelgroep dat geld makkelijker ervoor over heeft. Omdat ze bijvoorbeeld ook meer verdienen, door hun opleiding.

Het voordeel wat zo’n prijskaartje biedt, is dat het een drempel is voor andere mensen die het nog niet zo serieus nemen. Daardoor heb je vooral te maken met mensen die echt serieus op zoek zijn naar een relatie. Andere singles die dat nog niet hebben zal je waarschijnlijk op een app als Tinder eerder tegenkomen.

Conclusie hoger opgeleiden dating

Uiteindelijk zijn er meerdere opties om je aan te melden bij een datingplatform voor academici en hbo’ers. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent, kan je eens een kijkje nemen.

Mocht je puur voor de hoger opgeleiden willen gaan, dan kan je kijken bij bijvoorbeeld EliteDating, e-Matching of Match4me. Mocht je een bredere doelgroep willen bekijken, dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij Lexa of bij Parship (of wellicht 50plusmatch als dat ook in je straatje past).

Uiteindelijk is het ook een kwestie van de diverse opties proberen, en bij de gene waar je een goed gevoel bij hebt (app design, matches, gesprekken, etc.) om daar vooral op actief te zijn. Of je kan natuurlijk actief zijn op meerdere platformen om je kansen te spreiden, aan jou de keuze.

4.5/5 - (4 stemmen)

Plaats een reactie