Top 9 beste Tinder alternatieven

Tinder is natuurlijk een van de populairste dating apps. Het is de app die daten via je mobiel normaal heeft gemaakt. Maar veel mensen zijn klaar met Tinder, en zijn op zoek naar alternatieven. Dat kan diverse redenen hebben. Tinder is uiteindelijk leuk om te gebruiken, maar als je bijvoorbeeld op zoek bent naar iets serieus, is Tinder misschien niet het ideale platform daarvoor.

In dit artikel vind je 9 Tinder alternatieven. Want er zijn veel meer mogelijkheden dan enkel Tinder. De datingsites in deze lijst hebben niet een bepaalde volgorde, maar kijk ze gerust allemaal eens door. Alle sites zijn er voor andere mensen.

1. Parship – voor een serieuze relatie

Ben je op zoek naar een mogelijkheid om in contact te komen met andere singles die op zoek zijn naar iets serieus, dan kan je heel erg goed op Parship terecht. Parship is een datingsite en dating app voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Heel anders dan Tinder dus, waar mensen niet heel erg serieus op actief zijn. Ook is het een van de grootste sites op het gebied van dating, waardoor je geheid iemand vindt die bij je past. De succesratio ligt bij Parship ook erg hoog.

Hoewel het als een site begon, heeft Parship ook gewoon een app die je makkelijk en gratis kan gebruiken.

Aanmelden kan via Parship.nl.

2. Relatieplanet – voor het vinden van een partner

Relatieplanet is een van de populairste en beste datingsites die je kan vinden. Naar eigen zeggen hebben ze bijna 2 miljoen bezoekers per maand. Daarmee hebben ze natuurlijk een zeer grote database aan leden die op zoek zijn naar andere singles.

Relatieplanet is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Tinder, gericht op het vinden van een serieuze relatie. Als je klaar bent met Tinder omdat het zo oppervlakkig is, en je een goed alternatief zoekt omdat je iets serieus wilt starten, overweeg dan zeker Relatieplanet.

Uiteraard heeft Relatieplanet ook een app. Een account maak je gratis aan, en de app is gratis te downloaden in je favoriete app winkel.

Gratis proberen via Relatieplanet.nl.

3. EliteDating – voor hoog opgeleide singles

Veel datingsites richten zich tegenwoordig ook steeds meer op een segment in de markt. Uiteraard zijn er ook brede datingsites, zoals Relatieplanet of Tinder, maar het grote deel hiervan zal je interesse toch niet wekken.

EliteDating is er voor de hoog opgeleide singles die carrière gericht zijn. Ben je HBO of WO geschoold, dan kan dit de perfecte plek zijn om singles van niveau te vinden.

Door singles met hetzelfde opleidingsniveau te ontmoeten, kan je misschien je gesprekken naar een hoger niveau halen. Zeker ten opzichte van een gemiddeld Tinder gesprek.

Gratis proberen via Elitedating.nl.

4. Bumble – vrouwvriendelijke versie van Tinder

De twee bovenstaande datingsites zijn heel anders dan Tinder. Ze zijn van origine datingsites, en hebben daarnaast ook een app ontwikkeld. Waar Tinder direct met de app begon.

Ben je op zoek naar iets wat meer op Tinder lijkt, dan kan je eens kijken bij Bumble. Bumble is een goed alternatief voor Tinder, omdat het er erg op lijkt. Wel is er een groot verschil: de vrouwen maken de eerste move. Heb je een match gevonden, dan kan enkel de vrouw bepalen om contact te zoeken.

Daarmee is het een vrouwvriendelijke(re) versie van Tinder.

5. Grindr – voor homo’s

Tinder wordt vaak gezien als de eerste dating app. Grindr bestond echter al langer. Wel wat minder goed bekend onder de algemene singles, want Grindr is een dating app die zich richt op homo’s.

Dus als je op zoek bent naar gay singles, en je bent klaar met Tinder, probeer Grindr eens.

6. Happn – als je iemand tegen bent gekomen

Happn is ook weer een Tinder clone, maar heeft wel een eigen twist gegeven aan het daten.

Happn is een app waarbij je leden krijgt zien als jullie pad elkaar heeft gekruist. Als je door een stad loopt, en iemand ziet die je wel leuk vindt, maar op straat geen praatje mee kan of durft te houden, dan kan je je geluk beproeven via Happn. 

Doordat de app werkt op locatie, is het vooral interessant als je het gebruikt als je in een wat grotere stad woont.

7. Badoo – alternatief voor Tinder

Badoo is een erg populair alternatief voor Tinder. Wereldwijd heeft de app al zo’n 500 miljoen leden.

Heel erg veel anders dan Tinder is het niet qua dating app. Ook bij Badoo staat het vooral in het teken van het liken van foto’s. Maar daarmee is het misschien wel het perfecte alternatief waar je naar op zoek bent.

Ook in Nederland is het overigens een populaire app. Kijkend naar de statistieken downloaden erg veel mensen deze app. Misschien ook wel omdat ze Tinder zat zijn.

8. Victoria Milan – als je meer dan een date zoekt

Victoria Milan kan ook een alternatief zijn voor Tinder, als je op zoek bent naar een plek met discrete diensten.

Misschien niet de beste site voor iedereen, maar gezien de helft van de mensen uiteindelijk vreemdgaat, is het wel een site die ook hier even genoemd kan worden. Daarnaast zijn er ook singles op de site te vinden.

Victoria Milan heeft discretie hoog in het vaandel staan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Tinder.

Gratis proberen via Victoriamilan.nl.

9. Novamora – voor een spannende date

Novamora omschrijft zichzelf als een datingsite die er is voor singles en stellen die op zoek zijn naar een spannende date. En laten we eerlijk zijn, veel mensen die Tinder gebruiken zijn daar ook naar op zoek.

Via Novamora vind je dus andere mensen die daar ook naar opzoek zijn. Verder kan je ook gewoon geheel discreet en anoniem via de site daten. 

Gratis proberen via Novamora.nl.

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie