Tinder Datingapp Review

Als je het over gratis dating apps hebt, dan denken veel mensen ongetwijfeld direct aan Tinder. Het is de app die daten via je mobiel groot heeft gemaakt en dat terwijl het zeker niet het eerste datingplatform was dat via een dating app mensen probeerden te bereiken.

De populariteit van Tinder is tweedelig. Aan de ene kant is het een gratis datingsite (of eigenlijk app). Daarom is de drempel om de app te installeren erg laag. Doordat veel mensen dat doen, is het alleen maar interessanter om het zelf ook te doen. Er zijn immers veel mensen actief op, waardoor je leuke andere mensen kan vinden via de app.

Een andere reden van de populariteit van Tinder, heeft te maken met het feit dat het erg makkelijk in gebruik is. Je bekijkt profielen voornamelijk op basis van de foto’s, en kan vervolgens heel snel aangeven of je interesse hebt of niet (door te swipen).

Tinder gratis gebruiken

Tinder is een van de weinige online dating opties die je helemaal gratis kan gebruiken. Je bent enigszins beperkt in de dingen die je kan (bijvoorbeeld niet oneindige matches zien), maar je kan ontzettend veel met de gratis variant.

Zo kan je gewoon met elkaar chatten, wat op veel datingsites helaas pas mogelijk is na betaling. Wel is het zo dat Tinder geschikter is voor mensen die op zoek zijn naar een flirt of date, en niet per se voor mensen die daadwerkelijk een serieuze relatie willen. Hoewel er ook voldoende Tinder succesverhalen zijn.

Hoe werkt Tinder?

Je kan de app downloaden in de Google Play Store op Android of App Store op je iOS apparaat. Via de website van Tinder kan je vooralsnog niet gebruik maken van de dating opties.

Als je de app opent kan je eerst een account aanmaken. Dit kan je via Tinder doen, maar je kan ook je Facebook account gebruiken. Het voordeel van het gebruik van je Facebook account, is dat je ook direct al wat foto’s kan importeren naar de app. Uiteindelijk is het grootste doel van de app vooral om foto’s te zien, dus die zijn zeker noodzakelijk.

Ook worden op deze manier een paar van je basisgegevens overgenomen. Denk bijvoorbeeld aan je naam en leeftijd. Verder kan je hier ook nog je profiel wat uitbreiden met wat tekst. Hoewel de focus van de app vooral op de foto’s ligt, zal een geïnteresseerd iemand ook zeker even de tekst kunnen lezen. Zorg dat je daar dus ook iets leuks over jezelf hebt staan.

Dat is het eigenlijk al. Je kan nu al gebruik maken van Tinder. Door het eenvoud hiervan, is Tinder natuurlijk ook een erg interessante app.

Je kan vervolgens op zoek gaan naar matches. Deze worden ingeladen op basis van je instellingen (leeftijd, geslacht en locatie). Je ziet vervolgens de foto’s en tekst van andere profielen, en hier moet je swipen. Swipe je naar links als je er niks in ziet. Swipe naar rechts als je interesse hebt.

Op het moment dat jullie beiden naar rechts hebben geswipet, kan je met elkaar chatten via de chatfunctie van Tinder. Werkt ook gewoon helemaal gratis. Klikken jullie met elkaar, dan kan je vervolgens afspreken om samen eens te gaan daten in het echte leven.

Betaalde opties Tinder

Ook Tinder is een bedrijf die uiteindelijk geld wilt verdienen. De app is helemaal gratis in gebruik, maar wil je meer, dan kan je kiezen voor een betaald account op Tinder.

Daarin hebben ze twee opties:

 • Tinder Plus
 • Tinder Gold

In de volgende stukjes wordt wat dieper ingegaan op beide opties.

Tinder Plus opties

Kies je voor Tinder Plus, dan krijg je de volgende extra mogelijkheden:

 • Onbeperkte likes (dus eigenlijk een onbeperkt aantal matches)
 • Teruggaan naar een profiel dat je eerder hebt gezien
 • 5 Super Likes per dag. Hiermee kan je aan iemand aangeven dat je hem of haar al leuk vindt, voordat zij jouw ‘gekeurd’ hebben.
 • 1 Boost per maand. Met een Tinder Boost wordt je profiel tot de topprofielen in de regio gezien, voor 30 minuten. Hierdoor zien tot wel 10x zoveel mensen jouw profiel.
 • Paspoort. Een functie om wereldwijd te kunnen Tinderen, vanaf je eigen locatie.
 • Geen advertenties

De Tinder Plus kosten verschillen per leeftijd en duur van je abonnement.

Jonger dan 30 jaar:

 • 1 maand: €9,99
 • 6 maanden: €5,83 per maand
 • 12 maanden: €4,58 per maand

Vanaf 30 jaar:

 • 1 maand: €19,99
 • 6 maanden: €12,50 per maand
 • 12 maanden: €8,33 per maand

Tinder Gold opties

Tinder Gold geeft dezelfde extra mogelijkheden als Tinder Plus, maar ook nog twee extra:

 • Likes You: je kan vooraf al zien of iemand jouw profiel heeft gekeurd voordat je zelf een keuze maakt wat je doet.
 • Top Picks: met Top Picks kom je de matches tegen die naar verwachting het meeste voor je kunnen betekenen (namelijk dat jij en zij naar rechts swipen). Gold members zien dit meerdere keren per dag.

De Tinder Gold kosten zijn afhankelijk duur van je abonnement, niet meer van leeftijd. De prijs voor Tinder Gold is als volgt:

 • 1 maand: €32,99
 • 6 maanden: €20,67 per maand
 • 12 maanden: €13,75 per maand

Over Tinder

Tinder is een jong bedrijf, opgericht in 2012. Al in 2014 hadden ze 1 miljard swipes per dag.

Zelf is Tinder ook onderdeel van een groot datingnetwerk, Match Group Inc. Onderdeel van Match Group is bijvoorbeeld ook het Franse Meetic, wat een datingsite als Lexa onder de vleugels heeft.

Overigens is een van de oprichters van Tinder ook de oprichter geworden van een andere dating app: Bumble.

Tinder ervaringen

Heb je ervaringen met de dating app Tinder? Laat hieronder dan zeker even van je weten. Daardoor kunnen andere bezoekers hun ideale gratis datingsite vinden.

Plaats een reactie