Relatieplanet Datingapp Review

Relatieplanet is een datingsite die erg populair is onder Nederlanders. Geen wonder dat het ook aan vaak gekozen is tot de beste datingsite. Ook Relatieplanet heeft gewoon een dating app die je kan gebruiken. Zo kan je op je mobiel ook op zoek blijven naar die andere leuke serieuze singles.

De dating app van Relatieplanet is natuurlijk heel wat anders dan iets als Tinder. Met deze app kom je met anderen in contact die ook op zoek zijn naar iets serieus. Het past daarom in hetzelfde rijtje als bijvoorbeeld Lexa en Parship.

App downloaden en account aanmaken

Als je de Relatieplanet app wilt proberen, moet je die natuurlijk geïnstalleerd hebben op je telefoon of tablet. Dit kan je doen door naar de applicatie winkel te gaan van je smartphone, en te zoeken naar ‘Relatieplanet’. De eerste app die verschijnt is de gene die je nodig hebt. Op de site van Relatieplanet vind je ook de juiste app.

Om gebruik te kunnen maken van de app, heb je een account nodig. Als je al een account hebt van Relatieplanet (die je op de site zelf gebruikt), dan kan je die gebruiken om in te loggen. Indien je nog geen account hebt, moet je die even aanmaken.

Inschrijfproces Relatieplanet app

Als je nog geen account hebt, dan moet je deze stappen even volgen. Het maken van een account is heel makkelijk. Dit kan je in de app doen, of op de website van Relatieplanet.

Allereerst moet je een gebruikersnaam kiezen. Dit kan je echte naam zijn, maar hoeft niet. Ook je mailadres, geboortedatum en een wachtwoord moet je invullen. Als dit allemaal goed is gegaan, kan je je profiel aanmaken.

Om je profiel aan te maken moet je een aantal dingen opgeven. Denk bijvoorbeeld aan je geslacht en het geslacht singles dat je zoekt. Ook je woonplaats, opleidingsniveau en eventuele kinderwens komen aan bod.

Ook wordt er aan je gevraagd om een profielfoto te uploaden. Dit kan je ook overslaan, maar let er wel op dat je dit in korte tijd wel regelt. Als je na een paar dagen nog geen foto ingesteld hebt, wordt je account weer verwijderd.

Om je profiel nog beter te maken, kan je naar je profiel gaan om nog een aantal gegevens toe te voegen. Dit kan je doen via ‘Mijn profiel’, en daar bijvoorbeeld nieuwe foto’s en andere gegevens (onderaan) in te vullen.

App gebruiken

Als je je profiel optimaal hebt ingesteld, is het natuurlijk tijd om de app te gaan gebruiken en andere singles te vinden.

Zo is er het Matches scherm, waar je de singles vindt die Relatieplanet voor jou heeft gevonden. Zelf kan je ook nog filteren, om bijvoorbeeld andere leeftijden of woonplaatsen te tonen.

Goed om te weten is dat je per provincie de resultaten kan filteren, en dus niet op afstand. Als je in een grensgebied woont, is het dus ook zeker de moeite om de andere provincie(s) mee te nemen.

Ook is er een optie om nog sneller door je matches heen te gaan op je telefoon. Dit is gebaseerd op het principe van Tinder, dus met swipen. Vind je elkaar leuk, dan krijg je de mogelijkheid om een berichtje te sturen.

Voordat je van deze optie (genaamd Flirts) gebruik kan maken, moet je profiel wel voldoende in orde zijn. Zo moet je foto goedgekeurd zijn, je foto’s openbaar staan, een score hebben van 50 of meer en beschikken over een betaald Relatieplanet abonnement.

Kosten Relatieplanet

Je kan de app en website van Relatieplanet in principe gratis gebruiken. Het downloaden van de app en aanmaken van een account kost je niks. Op die manier kan je laagdrempelig te opties ervaren.

Met een betaald abonnement van Relatieplanet kan je alle functionaliteiten op de site en app gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het onbeperkt versturen van berichten, zien wie jou profiel heeft gezien en alle foto’s van andere leden inzien.

Qua kosten is Relatieplanet een relatief goedkope optie. De prijzen zijn als volgt:

  • 1 maand: € 24,95 per maand
  • 3 maanden: € 14,95 per maand
  • 6 maanden: € 9,95 per maand

Een maand is relatief duur, maar als je wat langer op de site zit wordt het een stuk goedkoper. Het abonnement voor 3 maanden wordt het meeste gekozen.

Relatieplanet opzeggen

Als je je account wilt opzeggen bij Relatieplanet, moet je dit doen via de website. Dit kan niet via de app.

Hiervoor moet je dus inloggen op de site. Vervolgens navigeer je naar Profiel > Instellingen > Beheren van inschrijving. Hier kan je het abonnement opzeggen.

Als je een betaald abonnement via een Apple apparaat hebt aangemaakt, dan moet je deze opzeggen via iTunes en/of de App Store. Dit kan je doen onder Abonnementen.

Veiligheid Relatieplanet

Relatieplanet behoort tot een van de veiligste opties wat betreft dating. Het is onderdeel van het grote TMG Digital, het digitale gedeelte van de Telegraaf Media Groep. En daarmee is het onderdeel van een van de grootste mediabedrijven van ons land.

Verder is het aangesloten bij het Thuiswinkel Waarborg keurmerk, en kan je makkelijk contact opnemen via de klantenservice van de site. Ook via telefoon kan je te woord gestaan worden.

Relatieplanet ervaringen

Lees hieronder de ervaringen en reviews van andere leden met Relatieplanet. Of laat zelf je reactie achter, om je ervaring met anderen te delen. Zo helpen we elkaar in het vinden van de juiste datingsite en apps.

1 gedachte over “Relatieplanet”

Plaats een reactie