Pepper Datingapp Review

Pepper omschrijft zichzelf als ‘de niet zomaar een datingsite’. Het heeft namelijk veel meer een focus op afbeeldingen. Want afbeeldingen zeggen meer dan 1000 woorden. Ook zeker als het om dating gaat. Foto’s zeggen in dat geval heel veel over een persoon.

Zo kan je bij Pepper collages maken van diverse afbeeldingen. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van je hobby’s, interesses of wat je in het dagelijkse leven doet. Uiteraard kan je ook nog een beschrijving plaatsen, maar het staat vooral in het teken van foto’s plaatsen.

Daardoor kom je ook heel veel makkelijker andere singles tegen die je aanspreken. Je kan in een oogopslag zien wie ze zijn, wat ze graag doen en wat ze uniek maakt.

Pepper gratis proberen

Inschrijven op Pepper is gratis. Als je op de website komt, zie je ook dat je makkelijk een gratis account aan kan maken. Het leuke hieraan is dat je erg veel opties krijgt. Je hebt dus zeker niet een betaald account nodig om te daten op Pepper.

Pepper werkt bij het inschrijven ook net wat anders. Je hoeft niet hele lange testen te maken, want foto’s zouden immers meer zeggen over een persoon dan wat voor een soort persoon hij of zij is volgens een vragenlijst.

Uiteraard worden er wel wat algemene vragen aan je gesteld bij het maken van een account op de website. Daarbij moet je denken aan je woonplaats, leeftijd, lengte en bijvoorbeeld of je een kinderwens hebt. Best makkelijke vragen om te beantwoorden, en dit zal dan ook niet veel tijd in beslag nemen.

Vervolgens komt hetgeen waarmee Pepper zich onderscheidt. Je zal foto’s van je leven moeten uploaden (filmpjes mag ook). Hiermee kan je een collage maken en je eigen profiel helemaal een eigen draai geven. Als je niet heel veel foto’s hebt van jezelf, kan je bijvoorbeeld ook denken aan het plaatsen van muziek die je leuk vindt of een afbeelding van de Netflix serie die je volgt.

Ook geeft Pepper zelf de mogelijkheid om te zoeken naar foto’s van je hobby’s. Zo hoef je niet per se een foto van jezelf te hebben waarop je je hobby uitoefent. Je kan ook gebruik maken van de algemene database om algemene foto’s te plaatsen.

Functionaliteiten Pepper

Zoals gezegd kan je al erg veel met een basisaccount op Pepper. Deze kan je gewoon gratis aanmaken en gebruiken, waardoor het een zeer geschikte gratis datingsite is.

Op hun eigen website zeggen ze bijvoorbeeld ook dat ze begrijpen dat je nooit een broek zal kopen zonder hem eerst te passen. Met een gratis account op Pepper pas je als het ware die broek.

Vervolgens kan je onbeperkt de profielen van je matches bekijken. Ook zie je al hun foto’s en videos die ze in hun collages hebben geplaatst. Zo krijg je meteen een goede indruk van de persoon.

Je kan verder ook naar het profiel van iemand anders gaan, en hem of haar een like sturen. Deze profielen kan je vinden door gebruik te maken van de zoekfunctie. Daar kan je op afstand en leeftijd zoeken naar andere singles in de buurt.

Met een gratis account kan je helaas geen berichten sturen naar andere profielen. Hiervoor heb je dus een betaald abonnement nodig.

Kosten Pepper

Met een Full Membership van Pepper kan je van alle functionaliteiten op de site gebruik maken. Ten opzichte van een gratis account kan je ook nog:

  • Berichten lezen
  • Berichten sturen
  • Bekijken wie je profiel heeft bekeken
  • Chatten

Als je serieus wilt daten op Pepper, dan is een betaald abonnement dus eigenlijk wel nodig.

Qua kosten en prijzen betaal je bij Pepper het volgende:

  • 1 maand: € 25 per maand
  • 3 maanden: € 15 per maand
  • 6 maanden: € 9,95 per maand
  • 12 maanden: € 8,50 per maand

Vanaf een periode van 6 maanden wordt de prijs van een betaald abonnement bij Pepper dus best goedkoop.

Je kan zo’n abonnement betalen met iDeal, creditcard, PayPal en MisterCash. Let goed op dat je abonnement automatisch verlengd zal worden als je niet op tijd opzegt. Abonnementen die je via de iOS dating app of via MisterCash hebt gekocht, worden niet automatisch verlengd.

Betrouwbaarheid Pepper

Datingsite Pepper is in bezit van het Thuiswinkel Waarborg keurmerk, dat niet zomaar aan datingsites wordt gegeven. Hiervoor moet het voldoen aan diverse voorwaarden, zodat gebruikers veilig hun ding kunnen doen op de website.

Het keurmerk Thuiswinkel Waarborg zal enig betrouwbaarheid aan Pepper moeten geven. Het is echter wel een keurmerk dat in principe vooral voor webshops geldt. Daarnaast heeft Pepper ook nog een keurmerk Veilig Daten. Deze is er uiteraard voor datingsites.

Doordat ze daar lid van zijn, betekent het dat ze alle leden controleren op echtheid. Ze moeten ook actief zijn in het bestrijden van nepprofielen. Op die manier weet je dus met grotere zekerheid dat je met echte mensen chat.

Pepper is ook actief in preventief werk. Zo helpen ze hun gebruikers om datingfraude tegen te gaan door je tips te geven waar je op dient te letten.

Verder kan je ook makkelijk contact zoeken met de helpdesk, bijvoorbeeld als je een profiel niet helemaal vertrouwt of als je vragen hebt.

Pepper ervaringen

Hieronder lees je ervaringen van andere leden met Pepper. Heb je zelf ervaringen? Laat dan ook een reactie achter, op die manier kan je elkaar helpen in het vinden van de beste datingsite.

Plaats een reactie