Parship Datingapp Review

Parship is een van de populairste dating platforms van Nederland, en niet zonder reden. Met de vele singles die op de site zitten, is er altijd wel iemand die bij jou past. Parship heeft mede hierdoor een van de hoogste succesratio’s van de verschillende datingsites.

Als je op zoek bent naar een dating app, dan heb je veel keuze. Zoek je een serieuze relatie en wil je via een dating app makkelijk in contact komen met andere serieuze singles, dan is er minder keuze. De Parship app is ideaal voor iemand die op zoek is naar een serieuze relatie, en dat graag via mobiel doet. Natuurlijk is de site ook op mobiel te zien, maar de app werkt net wat beter.

App downloaden en account aanmaken

Als je wilt starten met daten via de dating app van Parship, dan moet je die natuurlijk eerst downloaden. Dit kan je gewoon gratis doen, en werkt via de App Store voor iOS of Play Store voor Android telefoons. Daar zoek je naar Parship, en je kan d app installeren.

Zodra je de app op je telefoon hebt staan, kan je hem openen. Hier wordt gevraagd om in te loggen of om een nieuw account aan te maken. Als je als een account hebt bij Parship, kan je natuurlijk daarmee inloggen.

Inloggen met Facebook

Wat ook handig is aan de app, is dat je kan inloggen met je Facebook account. Als je klikt op ‘Ik ben al lid’ zie je op het scherm erna ‘Inloggen met Facebook’ als mogelijkheid. Als je daarop klikt moet je Parship even toestemming geven om je Facebook account te koppelen met het Parship account, en je bent ready to go.

Als je nieuw bent hoef je het natuurlijk niet op deze manier te doen. Je kan ook gewoon een account aanmaken met je e-mailadres.

Aanmaken van nieuw Parship profiel

Een account aanmaken met je e-mailadres kan je ook binnen de app doen. Daarvoor moet je aangeven in het beginscherm dat je nieuw bent en graag een gratis account wilt aanmaken.

Vervolgens zal je in een aanmeldproces komen. Hiervoor moet je de standaard dingen invullen. Denk aan je geslacht, het geslacht partner dat je zoekt en je e-mailadres en een wachtwoord.

Vooralsnog is dat alles wat je nodig hebt, en is je account bij Parship aangemaakt. Voordat je daadwerkelijk singles kan ontmoeten, moet je nog de persoonlijkheidstest voltooien.

Parship persoonlijkheidstest

Je zal dus ook nog een test moeten doen van Parship. Deze test is voor ieder lid verplicht, en helpt het platform om je ideale match te vinden.

Dit is een vragenlijst over jouw als persoon, en het is dus zeker aan te raden om dit naar volledige eerlijkheid in te vullen. Op die manier kan Parship immers de beste matches voor jouw gaan vinden.

De test neemt zo’n 15-20 minuten in beslag. Je kan hem halverwege ook pauzeren om later weer verder te gaan met het invullen van de test.

Gratis account Parship

Parship is in principe gratis in gebruik voor iedereen. Je kan gratis de app downloaden, een profiel aanmaken en de profieltest voltooien.

Vervolgens kan je andere profielen bekijken. Deze zijn een stuk uitgebreider dan ‘simpele’ dating apps zoals Tinder. Logisch natuurijk, want het doel is bij Parship om een serieuze relatie te vinden. Dan moet je inhoudelijk wel iets meer weten over de persoon.

In het profiel kan je op die manier een beschrijving, opleiding, interesses en hobby’s bekijken. De dingen die je eigenlijk ingevuld hebt in de persoonlijkheidstest.

Als je het profiel van iemand leuk lijkt, kan je contact gaan zoeken. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan je een simpele glimlach versturen, foto’s delen (zonder wazigheid) of het versturen van vier willekeurige vragen.

Kosten Parship betaald account

Met een gratis account ben je wel nog enigszins beperkt in de dingen die je kan doen. Daarom kiezen leden ook voor een upgrade van hun profiel. Daarmee kan je de volgende functies krijgen:

 • Onbeperkt sturen van chats
 • Alle foto’s bekijken op een profiel
 • Lokale zoekfunctie is bruikbaar
 • Zien wie jou profiel heeft bekeken
 • Een uitgebreid persoonlijkheidsrapport
 • Profielcheck door de experts van Parship

Met een betaald account kom je dus in aanmerking met meer vrijgezellen die op zoek zijn naar een relatie. Wel is Parship duur vergeleken met enkele andere dating platformen. Maar gezien de succesratio zijn ze dat misschien wel waard.

Abonnementen kan je per periode afsluiten, waarvan de kosten als volgt zijn:

 • 6 maanden: € 44,90 per maand
 • 12 maanden: € 39,90 per maand
 • 24 maanden: € 24,90 per maand

Veiligheid Parship app

Voor wie zich zorgen maakt over de veiligheid van de Parship app, doe dat zeker niet. Parship heeft een zeer veilig app. Het heeft daarnaast ook twee keurmerken, Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten. Op die manier ben je er ook van verzekerd dat het daten zelf veilig is.

Zo worden de profielen handmatig gecheckt, waardoor er geen nepprofielen tussen zitten. Ook zijn ze actief bezig met het verwijderen van scanners op de site.

Ook handhaven ze tegen profielen die zich niet aan de regels houden. Zij zullen bijvoorbeeld geen partnervoorstellen meer ontvangen, of worden geblokkeerd van de site en app.

Daarnaast kan je altijd makkelijk contact opnemen met de helpdesk. Hier kan je terecht met je vragen, of klachten, over online dating.

Parship reviews

Hieronder zie je ervaringen en reviews van andere mensen over Parship. Laat ook zeker je eigen ervaring achter, om zo anderen te helpen in het vinden van de juiste dating app.

1 gedachte over “Parship”

 1. Ik heb me aangemeld en getracht met een creditcard te betalen, dat is helaas niet gelukt. Ook betaal ik liever met een rekening. Graag reactie, Charles de R ave

  Beantwoorden

Plaats een reactie