Lexa Datingapp Review

Lexa behoort al jaren tot de populairste online dating platforms van Nederland, en geniet bekendheid bij heel Nederland. Geen wonder dat veel mensen via Lexa een succesvol verhaal te vertellen hebben. Uiteraard heet ook Lexa een dating app. Met de Lexa app kan je makkelijk en snel mobiel daten, waarbij je wel diepere connecties maakt dan over het algemeen via snelle dating apps.

Dating bij Lexa

Lexa is een datingsite van oorsprong, maar heeft uiteraard ook een dating app. Via de website is Lexa groot geworden. Het is een datingsite voor iedereen, alle leeftijden, geslachten en seksuele overtuigingen. Mede daardoor is het aanbod van Lexa erg breed.

Niet alleen biedt Lexa je de mogelijkheid om online te daten, ook organiseren ze diverse offline evenementen. Bijvoorbeeld een van de vele Lexa Events, waar je gelijkgestemde singles kan ontmoeten in het echt.

Lexa Dating App

App downloaden en account aanmaken

Gelukkig biedt Lexa niet een mobiele versie van de site (hebben ze ook), maar is er wel een app die speciaal voor mobiel is gemaakt. Je zal dus merken dat je heel efficient kan navigeren en reageren op je telefoon.

Het eerste wat je moet doen om de app te downloaden, is natuurlijk naar de applicatie winkel gaan. App Store voor iOS en Play Store voor Android. Daar zoek je naar Lexa, en kan je de app installeren op je telefoon, geheel gratis uiteraard.

Als je de applicatie voor het eerst opstart, zal je meteen in beeld zien dat je je kan aanmelden of inschrijven. Als je nog geen account hebt, dan dien je op inschrijven te kiezen, en het proces te volgen. Zie ook het volgende kopje.

Heb je al wel een account bij Lexa, dan klik je op aanmelden, en kan je je inloggevens gebruiken om in te loggen. Of als je die vergeten bent kan je die opvragen.

Inschrijfproces Lexa app

Als je nog geen account hebt, dan zal het volgende stappenplan je helpen om een account aan te maken voor de Lexa app. Heb je al wel een account, dan kan je dit stukje overslaan. Een nieuw account aanmaken gaat als volgt:

 • Klik op Inschrijven
 • Geef aan waar je woont
 • Selecteer je geslacht en welk geslacht singles je zoekt
 • Kies je geboortedatum
 • Vul een geldig emailadres in en maak een wachtwoord aan

Zo makkelijk is het aanmaken van een nieuw account eigenlijk. Je moet ook nog even aangeven wat voor een mails je wilt ontvangen en je mailadres bevestigen, maar dat is het dan wel.

Vervolgens kan je inloggen op je account, en moet je een profieltest doen. Hiermee gaat Lexa bepalen wat voor een singles goed bij jou zouden passen. Vul de test daarom ook zeker naar alle waarheid in.

Deze vragen hebben verschillende onderwerpen. Denk aan je reden waarom je gaat daten, je lengte, opleidingsniveau en of je bijvoorbeeld kinderen uit eerdere relaties hebt.

Het kan hierna ook nog handig zijn om je profiel wat aan te passen. Denk daarbij aan het uploaden van foto’s of benoemen van je hobby’s. Dit kan je doen via de menubalk door op IK te klikken.

Gebruik van de app

Nu begint je online dating avontuur bij Lexa natuurlijk pas echt, als je klaar bent met alles invullen en de app daadwerkelijk kan gebruiken.

Zodra je klaar bent met het invullen van je profiel zie je al een selectie van profielen die misschien bij je passen. Ook kan je zelf zoeken. Hieronder nog een paar functies wat meer uitgelegd.

Ontdek

Met de functie Ontdek zie je iedere dag 100 profielen die Lexa voor je uitgekozen heeft. Je kan elk profiel zien met een beschrijving en een fotootje. Ook kan je meer informatie opvragen en het profiel wat uitgebreider bekijken. Het is een beetje het Tinder verhaal, want je kan swipen als je iemand leuk vindt (naar rechts) of naar links als geen interesse hebt.

Zoeken op locatie

Locatie kan natuurlijk van groot belang zijn voor het daten. Immers, op korte afstand kan je makkelijker met elkaar afspreken. Daarom is er ook een functie waarmee je kan zoeken op profielen in de buurt. Hiervoor dien je de Lexa app wel toestemming te geven tot je locatie, wat je dus even moet delen.

Zoeken naar profielen

Ook kan je gewoon zoeken naar andere profielen. Ook hierbij kan je de locatie aangeven (namelijk de maximale afstand van je eigen woonplaats), maar ook dingen als leeftijd, opleiding of andere dingen die je belangrijk acht. Vervolgens zal je genoeg profielen zien verschijnen die aan jouw wensen voldoen.

Lexa kosten

Lexa is in principe gratis te gebruiken, maar dan ben je helaas wel beperkt in je mogelijkheden. Wil je meer kunnen, dan zal je moeten kiezen voor een betaald lidmaatschap op Lexa. Hierbij heb je de keuze uit drie soorten abonnementen:

 • Basic: vanaf € 9,99 p/m
 • Discover: vanaf € 12,99 p/m
 • Unlimited: vanaf € 14,99 p/m

Met het eerste abonnement kan je 10 berichten per dag sturen, het tweede 25 per dag en de laatste onbeperkt. Ook kan je bij alle abonnementen zien wie je profiel leuk vindt. Bovendien krijg je korting op Lexa Events bij Discover en Unlimited. Bij Unlimited zie je verder ook geen advertenties meer.

De genoemde prijzen zijn overigens voor 6 maanden. De prijs voor 1 losse maand is ongeveer het dubbele.

Lexa opzeggen

Heb je een Lexa account? Dan moet je even goed opletten wanneer deze verloopt. Je abonnement zal namelijk automatisch verlengd worden als je dit niet zelf op tijd opzegt.

Lexa werkt nog niet optimaal op de app, want opzeggen kan je niet makkelijk via de app doen. Hiervoor moet je even naar de reguliere website gaan.

Daar kan je navigeren naar je instellingen en je profiel. Vervolgens kan je kiezen om het profiel stop te zetten. Op die manier kan je Lexa opzeggen en je account verwijderen indien gewenst.

Lexa reviews

Hieronder lees je de ervaringen van anderen met Lexa en de app. Ook kan je zelf je ervaring delen om anderen op weg te helpen in het kiezen van de juiste datingsites en apps.

2 gedachten over “Lexa”

 1. Lexa biedt mogelijkheden om kandidaten te zoeken op:
  – woonplaats
  – kinderwens
  – rookt niet / soms / probeert te stoppen / regelmatig
  – leeftijd

  En dan komt Lexa soms met kandidaten die ik leuk vindt, maar voor wie ik te oud ben (dat geven ze zelf aan in hun profiel).

  Beantwoorden
 2. Ik krijg steeds mails van lexamore. Ik heb gebruik van het herroepingsrecht bij Lexa gemaakt. Moet ik lexamore dan nog apart herroepen en bij welk emailadres moet ik dat doen?
  Ik wil die dating mails niet meer van lexamore.

  Beantwoorden

Plaats een reactie