HappyPancake Datingapp Review

HappyPancake heeft een wat vreemde naam voor een datingsite, maar je kan er wel gratis daten, dus we zullen de site zeker behandelen. HappyPancake is relatief nieuw in Nederland, medio 2018 hier gestart. Het bestaat al wel veel langer (2007), en is afkomstig uit de Scandinavische landen. Daar behoort het al tot de grootste datingsites. De reden: het is een gratis datingsite. Maar dan ook echt gratis.

Gratis account bij HappyPancake

Bij vrijwel alle datingsites is het aanmaken van een account gratis. Zo kan je de website leren kennen. Om je vervolgens over te halen om een abonnement te kopen zodat je meer kan doen op de website.

Bij HappyPancake kan je je gratis inschrijven, en heb je vervolgens toegang tot alle opties van de site. Het aanmaken van een account is ook heel makkelijk gedaan. Je moet even wat basisgegevens invullen (mailadres, geslacht, locatie en leeftijd) en je account is al aangemaakt.

Nu is je profiel wel nog wat leeg, dus daar moet je wat aan doen. Op je profiel kan je bijvoorbeeld een foto instellen. Zeker aan te raden, want zo valt je profiel veel meer op. Verder kan je nog wat teksten, je interesses of andere informatie neerzetten.

Echt gratis? Hoe verdienen ze dan geld?

HappyPancake is echt gratis, en ze beloven dat ook te blijven. Ze zijn dat al sinds 2007, dus eigenlijk geen reden te denken waarom ze dat niet zullen zijn.

Dan vraag je je misschien af hoe zo’n gratis datingsite als HappyPancake geld verdient. Dat doen ze via advertenties. Dat is dus het nadeel van HappyPancake. Je kan dit uitzetten door een klein bedrag te betalen, maar dat hoeft niet. Als je dat doet, is het niet echt gratis meer natuurlijk. Door gewoon langs de advertenties te scrollen kan je ook gewoon gebruik blijven maken van de site.

Verificatie van profielen

Een reden waarom veel datingsites betaalde abonnementen hebben, is om een gedeelte van dating oplichting tegen te gaan. Je kan je voorstellen dat de drempel voor een oplichter veel hoger is als hij moet betalen voor een account.

Bij HappyPancake hebben ze ook iets verzonnen voor dit probleem. Je kan namelijk een verificatie badge op je profiel krijgen. Dit doe je door jezelf te verifiëren via je webcam. Je dient een foto op te sturen, en dan zal het team van HappyPancake deze verifiëren. Op die manier kan je online al een stuk veiliger daten.

Functionaliteiten HappyPancake

Op deze datingwebsite kan je eigenlijk drie dingen doen om in contact te komen of blijven met andere leden. Je kan op zoek gaan naar een match, het overzicht van je gesprekken zien en je recente activiteiten bekijken.

De mogelijkheden van deze functies zijn niet bijzonder uitgebreid zoals bij een betaalde datingsite, maar je kan er prima mee uit de voeten.

Om matches ze zoeken, ga je naar de zoekfunctie toe. Je hebt eerder al aangegeven naar welke geslachten je zoekt en van welke leeftijden. Hierop worden je matches getoond. Je kan daarnaast zelf nog verder filteren op bijvoorbeeld interesses of locatie.

Wat ook een fijne functie is, is dat je kan zien wat je zelf allemaal gedaan hebt. Zo kan je naar je flirts kijken die je hebt gestuurd, of de profielen die je in het verleden gekeken hebt. Best wel handig als je iemand toch nog wel een berichtje wil sturen.

Wat je verder ook nog kan doen natuurlijk, is je eigen profiel veranderen of verbeteren. Zo kan je een foto toevoegen, een omschrijving van jezelf of de interesses van je. Hoe uitgebreider je dit maakt, hoe groter de kans ook is dat iemand anders jouw vindt via de matchmaking.

Betrouwbaarheid HappyPancake

HappyPancake lijkt een betrouwbare website.

Zo is er een SSL (https) certificaat op de website waardoor de gegevens die je uitwisselt met de website niet te zien zijn voor derden. Ook zijn de profielen niet terug te vinden in de zoekmachines, ook een groot voordeel.

Ook HappyPancake zelf zit er dicht op. Zo raden ze aan om niet je eigen mailadres te gebruiken voor de communicatie, maar om gebruik te maken van het berichtensysteem van de site zelf. Op die manier ben je minder vatbaar voor fraudeurs.

Daarnaast kan je een verificatie badge op je profiel krijgen, als je via het systeem van HappyPancake je profiel laat bevestigen. Op die manier weet je ook beter of je met legitieme singles aan het praten bent.

Ervaringen HappyPancake

Lees hieronder de ervaringen en reviews van andere mensen met deze site. Als je zelf ervaring hebt, dan help je ook veel mensen door hier een reactie achter te laten. Op die manier kan iedereen de beste gratis datingsite vinden.

Plaats een reactie