Happn Datingapp Review

Happn is een dating app met een unieke eigenschap. De potentiële matches die je te zien krijgt, zijn mensen met wie je paden gekruist zijn. Bijvoorbeeld als je ze in de stad, in de trein of ergens anders (mogelijk) tegen gekomen bent. Daarmee vergroot je de kans om iemand te vinden met wie je dingen gemeen hebt (want je komt elkaar misschien tegen bij de bioscoop, sportschool of ergens anders) en die mogelijk uit je buurt komt. Beide dingen die voor veel mensen hoog op hun wensenlijstje staan in een potentiële partner.

Happn pakt het dus heel anders aan dan een dating app zoals Tinder. Het maakt het uniek, en veel mensen lijken erg tevreden te zijn over deze app. Probeer hem ook gerust eens, aanmelden op Happn is gratis.

Hoe werkt Happn?

Happn maakt dus gebruik van je locatie aan de hand van de locatiefunctie van je telefoon. Het zal je vragen om dit aan te zetten. Doe dit dan ook, anders kan je de app immers niet gebruiken.

Vervolgens zal je andere singles tegenkomen in de app, die je vervolgens kan liken aan de hand van hun profiel. Hetzelfde als je bij alle andere dating apps in principe ook doet dus. Als jullie elkaar leuk vinden, is er een match en kan je met de ander chatten.

Zie ook onderstaande video van Happn.

Inschrijven bij Happn

Inschrijven bij Happn gaat heel makkelijk. Nadat je de app hebt gedownload, kan je de app openen en moet je een account aanmaken. Het aanmaken van een account kan je doen via behulp van je telefoonnummer, maar je kan ook een koppeling maken met Facebook.

Als je kiest voor de koppeling met Facebook, dan moet je toestemming geven voor Happn om een aantal gegevens van je Facebook pagina uit te lezen. Zo worden bijvoorbeeld je leeftijd en mogelijke foto’s van je account gebruikt om je Happn profiel direct alvast in te vullen.

Wil je Facebook daar niet voor gebruiken, of heb je geen Facebook, dan kan je er ook voor kiezen om een account aan te maken met je mobiele nummer. Je vult je nummer in, krijgt een verificatie sms en kan vervolgens je profiel aanmaken op de Happn app.

Happn app gebruiken

Vervolgens is het zaak om je profiel verder te verbeteren of in te vullen. Uiteindelijk is dat wat je mogelijke matches zullen zien, en is het dus goed om hier aandacht aan te besteden.

In eerste instantie kan je het ook basic laten, door enkel je naam, geboortedatum, geslacht en foto’s te vermelden/plaatsen. Je kan uiteindelijk ook nog je profiel wat uitbreiden met een stukje tekst bijvoorbeeld, of misschien nog meer leuke foto’s (die zeggen vaak meer dan 1.000 woorden natuurlijk).

Als je eenmaal een account hebt aangemaakt en je bent tevreden met je profiel, dan kan je de app verder gaan gebruiken. Om matches te krijgen in de app, is het nodig dat je andere mensen met een Happn account tegenkomt. Blijf dus niet lui op de bank hangen, maar ga er eens op uit. Loop door de stad, en wie weet heb je wel heel veel nieuwe slipes die je kan doen.

Happn maakt gebruik van een radius van zo’n 250 meter om je heen, dus je zal ook genoeg mensen tegenkomen in de app die een paar straten van je vandaan hebben gelopen.

Zodra je een match hebt (jij hebt hun geliked en andersom), kan je met de chatfunctie van Happn met elkaar praten en een gesprek houden.

Heel moeilijk is het gebruik van de Happn app dus zeker niet. Het werkt gewoon zoals elke andere dating app zodra je een match hebt. Maar het vinden van de potentiële matches gaat wat anders, wat het een leuke twist geeft.

Happn kosten

Happn is gewoon gratis in gebruik. Je hoeft niet te betalen als je een bericht wilt sturen naar iemand. Toch zijn er ook de mogelijkheden om een premium abonnement te kopen in de Happn app.

Met een betaald abonnement kan je het volgende:

  • Zien wie jouw leuk vinden
  • 10 Flashnotes per dag versturen om jezelf te onderscheiden van de andere
  • Zoekvoorkeuren indienen zodat je alleen matches krijgt die aan je wensen voldoen
  • Onbeperkt aantal likes versturen
  • Onzichtbaarheidsmodus inschakelen
  • Geen advertenties meer in de app

Voor een betaald lidmaatschap bij Happn heb je te maken met de volgende kosten:

  • 1 maand: € 22,99 per maand
  • 6 maanden: € 13,67 per maand (€ 81,99 totaal)
  • 12 maanden: € 9,17 per maand (€ 109,99 totaal)

Conclusie Happn

Ben je klaar met dating apps zoals Tinder en op zoek naar iets nieuws en fris, neem dan zeker even een kijkje bij de dating app Happn. Het werd de ‘Tinder-killer’ genoemd, maar qua leden is het nog niet zo ver. Wel geeft het een hele andere ervaring, en heeft het voldoende leden om matches te vinden. Al helemaal als je rondom een grote stad woont.

Happn review

Heb je zelf ervaringen met Happn die je wilt delen? Dan kan je hieronder terecht om je review over Happn achter te laten. Zo kunnen andere bezoekers dit lezen en dat helpt hen in hun zoektocht naar de beste dating apps om te gebruiken.

Plaats een reactie