Bumble Datingapp Review

Bumble is een populaire dating app die net wat anders in elkaar steekt dan de andere dating apps. Bij Bumble ligt het initiatief namelijk bij de vrouwen. Bij een match kan de dame als eerste een bericht sturen binnen 24 uur. Doet ze dat niet, dan vervalt de match.

Daarmee springt Bumble in een mooi gat. Veel dames zijn namelijk uitgekeken op apps als Tinder waar ze soms wel overspoelt worden met berichten van mannen. Bij een app als Bumble heb je veel meer controle over wie een bericht jaar je stuurt.

Verder lijkt Bumble wel op veel andere dating apps. Zo gaat het ook vooral om swipen, en kan je antwoord geven op een paar standaard vragen op je profiel.

Wat is Bumble?

Bumble is opgericht door Whitney Wolfe Herde, een co-oprichter van de dating app Tinder. Door spanningen tussen haar en de top heeft ze Tinder verlaten, en heeft ze Bumble opgezet. Ze noemde Bumble een feministische dating app.

Blijkbaar een groot succes, want het had in 2021 maandelijks ruim 42 miljoen gebruikers. Het is daarmee de een na grootste dating app in de Verenigde Staten (en waarschijnlijk ook wel wereldwijd).

De focus van Bumble is om respectvol met elkaar om te gaan. Dat is ook iets wat je direct terug zal zien als je de app installeert. Je ziet een scherm waarop te lezen is dat je respectvol met elkaar om moet gaan.

Ook wordt als snel duidelijk dat vrouwen hier de eerste stap mogen zetten. Vooral omdat vrouwen op andere dating apps helaas nog wel eens ongewenste berichten ontvangen. Door vrouwen een eerste bericht te laten sturen, hoopt Bumble dit te voorkomen.

Hoe werkt Bumble?

Bumble werkt vrijwel gelijk aan alle andere dating apps die je misschien al wel geprobeerd hebt. Het is uiteindelijk simpelweg het swipen van profielen die je tegenkomt. Mocht de ander ook naar rechts swipen bij jou, dan zijn jullie een match.

Een account aanmaken bij Bumble is zo gedaan. Dit kan je met Facebook doen, maar zonder is ook gewoon mogelijk. Er wordt gevraagd om je telefoonnummer te verifieren en vervolgens zullen de stappen vanzelfsprekend zijn.

Zo worden er een paar vragen aan je gesteld. Bijvoorbeeld wat je zoekt, of je sport, of je rookt en wat bijvoorbeeld je werk of studie is. Daarnaast ook wat je in een ander graag ziet. Als je fel tegen roken bent, kan je dat bijvoorbeeld aangeven. Ook kan je hier de profielvragen al beantwoorden. Een voorbeeld daarvan is de vraag ‘Twee waargebeurde dingen en een leugen’ of ‘Mijn leraar in groep 5 beschreef mij als…’. Dit om het zo wat makkelijker te maken om het gesprek op gang te brengen.

Bumble Dating app

Doelgroep van Bumble

De doelgroep van Bumble is erg breed, er is namelijk niet per se een doelgroep waar de app zich op richt. Wel zie je, vaak ook bij andere dating apps, dat de grootste doelgroep van mensen tussen de 25 en 35 jaar is.

Door de functionaliteit van Bumble (de vrouw begint het gesprek) zie je waarschijnlijk wel meer vrouwen op Bumble actief dan op andere dating apps (in verhouding).

Bumble Friends & Bizz

Bumble’s standaard functie is Bumble Date, voor het vinden van dates. Maar er zijn nog twee andere opties die je kan instellen:

 • Bumble Friends: voor het vinden van vrienden
 • Bumble Bizz: voor het vinden van zakelijke relaties

Veruit de meeste mensen gebruiken ‘gewoon’ de versie Bumble Date.

Bumble kosten

Bumble is in principe gewoon gratis te downloaden, ook het aanmaken van een account, beginnen met swipen en praten met je matches kost je geen geld.

Wil je echter iets meer aandacht (in de spotlight staan bijvoorbeeld), dan moet je daar wel voor betalen. Dit kan op verschillende manieren.

Bumble Boost

Een van die manieren is Bumble Boost. Dat is het premium lidmaatschap van Bumble. Afhankelijk van de duur van het abonnement zijn de kosten wat anders, zie onderstaand:

 • 1 week Bumble Boost – € 9,99
 • 1 maand Bumble Boost – € 21,99
 • 3 maanden Bumble Boost – € 44,99
 • Levenslang Bumble Boost – € 129,99

Met Bumble Boost kan je bijvoorbeeld zien wie jou al geliked heeft. Vervolgens kan je hen gewoon aanklikken om te bepalen of je daarmee wilt matchen of niet. Dat bespaart je een hoop tijd. Je kan immers al direct swipen met mensen die al interesse in je profiel hebben getoond.

Ook kan je onbeperkt je matches verlengen (die normaal na 24 uur verlopen als er niks gezegd wordt in het begin), en kan je een rematch krijgen. Daarnaast kan je ook nog onbeperkt filters (met een gratis account 2) aanbrengen, zodat de mensen die je tegenkomt al voldoen aan je voorwaarden.

Bumble Coins

Een andere manier om meer uit Bumble te halen, is door middel van Bumble Coins. Daarvoor zijn de kosten als volgt:

 • 1 Bumble Coin – € 1,99
 • 5 Bumble Coins – € 7,99
 • 15 Bumble Coins – € 20,99
 • 30 Bumble Coins – € 34,99

Met Bumble Coins kan je bijvoorbeeld een Superswipe sturen. Zo laat je de andere persoon zien dat je echt interesse in hun profiel hebt. Zo’n Superswipe kost 1 munt.

Ook kan je je profiel in de spotlight zetten. Op die manier verschijn je voor 30 minuten lang bovenaan de matchlijst van de andere gebruikers van de app. Je profiel verschijnt daarom veel vaker, waardoor de kans op matches natuurlijk toeneemt. Zo’n spotlight kost 2 munten.

1 gedachte over “Bumble”

 1. Waarom werkt ideal niet.

  ik wil bumble voor 6 maanden.
  betalen met IDEAL lukt niet mijn bank is vergrendeld.

  ik hoop dat het nu eindelijk gaat lukken

  mvg

  Beantwoorden

Plaats een reactie