Ourtime Datingapp Review

Bij Ourtime kan je gelijkgestemde leeftijdsgenoten vinden (50 plus), en dat is makkelijker dan ooit geworden. Ondanks dat ouderen hun telefoon over het algemeen minder gebruiken, heeft Ourtime een speciale dating app ontwikkeld. Op deze manier kan je ook onderweg makkelijk in contact blijven komen met andere 50 plus singles.

Ourtime is onderdeel van het grote internationaal bekende dating platform Lexa. Daarom kan je er van uitgaan dat ze je op vele verschillende manieren kunnen helpen bij het vinden van die nieuwe partner. Het is mogelijk om ook op het platform van Lexa zichtbaar te zijn, waardoor je bereik natuurlijk flink wordt vergroot, maar dit hoeft niet.

App downloaden en profiel aanmaken

De Ourtime app kan je downloaden in de applicatie winkel van je telefoon of tablet. Heb je een Android toestel, dan moet je bij de Play Store zijn. Bij iOS apparaten is dat de App Store. Daar moet je simpelweg zoeken naar ‘Ourtime’ en je vindt de app. Klik vervolgens op downloaden, en wacht tot de applicatie gedownload is.

Heb je al een account (bijvoorbeeld via de site zelf), dan kan je klikken op ‘Aanmelden’ en inloggen met je gegevens. Heb je nog geen account, dan kan je klikken op ‘Inschrijven’ om een nieuw account aan te maken.

Volg hier de stappen, bijvoorbeeld welk geslacht je bent en welk geslacht singles je zoekt. Verder ook nog algemene gegevens van je invullen, en je e-mailadres valideren. Je krijgt daarna ook de vraag of je je account op Lexa wilt tonen. Voordeel hiervan is dat je zichtbaar bent voor veel meer leden. Nadeel is dat je ook zichtbaar bent voor leden van een andere leeftijdsgroep.

Profiel verbeteren

Voordat je echt kan gaan beginnen met daten, is het goed om je profiel nog wat aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een profielfoto. Zo val je sneller op.

Ook is het aan te raden om de diverse vragen die je krijgt te beantwoorden. Op die manier laat je Ourtime weten wie je bent en naar wat voor een singles je potentieel op zoek bent. Het algoritme kan daardoor een betere selectie van profielen aan je tonen.

Bekijk ook zeker je eigen dating profiel nog een kritisch. Bedenk of je nog dingen wilt aanpassen, om zo nog beter op te vallen voor andere singles. Denk bijvoorbeeld over het toevoegen van meerdere foto’s, of antwoorden geven op meerdere vragen.

App gebruiken

Ourtime zal iedere dag voor jou 100 profielen selecteren die mogelijk bij je passen. Dit is gebaseerd op je ingevulde vragen en andere voorkeuren zoals locatie. Dit is te vinden in het scherm ‘Ontdek’.

Deze kan je allemaal beoordelen. Dit kan je snel doen door alleen de foto, tekst en locatie te zien, maar je kan ook verder klikken naar het profiel. Zo krijg je wellicht een betere indruk van iemand.

Als je iemand leuk vindt, kan je hem een like geven. Mocht die andere persoon dat ook bij jou doen, dan zijn jullie een match, en kan je met elkaar contact opnemen.

Je kan ook zelf op zoek gaan naar anderen. Bijvoorbeeld door de kijken naar de nieuwste leden of gebruik te maken van de zoekfunctie.

Events

Ourtime is dus onderdeel van Lexa, en Lexa staat bekend om de Lexa Events. Ook Ourtime heeft zulke evenementen, waar je singles ook in een offline omgeving kan ontmoeten. Ourtime noemt dit de Activiteiten.

Als je in de app naar ‘Activiteiten’ navigeert, kan je een overzicht vinden van activiteiten die bij jou in de buurt zullen plaatsvinden. Ideaal om ook eens in het echt andere singles te ontmoeten.

Kosten Ourtime

De Ourtime app kan je gratis downloaden, en ook een account aanmaken is gratis. Je kan dan allen niet alle functie gebruiken in de app. Met een betaald lidmaatschap kan je bijvoorbeeld onbeperkte berichten sturen naar andere leden, en alle (openbare) foto’s inzien.

Wat ook handig is, is dat je je eigen profiel een boost kan geven. Hierdoor verschijn je bovenaan de zoekresultaten, wat natuurlijk resulteert in veel meer contacten. Verder kan je ook extra goedkoop meedoen aan activiteiten, en bijvoorbeeld zien wie jou profiel leuk vindt.

Zo’n abonnement kan je voor verschillende periodes afsluiten. De prijzen zijn daarvoor als volgt:

  • 1 maand: €29,99 
  • 3 maanden: €21,99 per maand
  • 6 maanden: €14,99 per maand

Je kan je abonnement betalen met iDeal, Paypal of creditcard.

Ourtime verwijderen

Als je klaar bent met Ourtime, dan kan je zelf je account verwijderen. Dit kan je alleen niet via de app doen. Hiervoor moet je inloggen op de website. Je kan voor een paar opties kiezen:

  • Account opschorten: hiermee is je profiel niet meer zichtbaar, maar worden je gegevens wel bewaard. Zo kan je op een later moment toch nog inloggen met je gegevens. Dit doe je via Mijn Account > Mijn account opschorten. Let hierbij wel op dat een bestaand betaald lidmaatschap automatisch doorloopt.
  • Full Membership stopzetten: hiermee kan je het betaalde account stopzetten. Dit dien je wel 48 uur voor de vervaldatum te doen, anders wordt die alsnog verlengd. Dit kan je doen via Mijn Account > Mijn membership beheren.
  • Account verwijderen: hiermee kan je je profiel definitief verwijderen. Hiervoor navigeer je ook naar Mijn Account > Mijn account opschorten, en dan moet je bevestigen dat je het definitief wilt verwijderen.

Veiligheid Ourtime

We hebben het al vaker benoemd, maar Ourtime is onderdeel van het netwerk waar Lexa ook van uit maakt. Hierdoor heb je al een betere garantie dat Ourtime daadwerkelijk veilig is.

Je kan op de site van Ourtime de voorwaarden makkelijk nalezen, waardoor je precies weet wat ze doen met je gegevens.

Verder hebben ze ook een goede klantenservice, waar je makkelijk terecht kan met je vragen. Bijvoorbeeld over veiligheid.

Ervaringen Ourtime

Deel hieronder je ervaring met Ourtime om andere singles te helpen in hun zoektocht naar een dating app.

1 gedachte over “Ourtime”

  1. Ik wil opzeggen, maar jullie zijn oplichters , ik lees hoe meer over!! Niet bereikbaar per telefoon of op de site. Ik kan niet meer inloggen!! Er komt een of andere club langs die aanbiedt om voor 3.95 euro op te zeggen, dat is nog maar de vraag. Ik ben echt klaar met jullie. Er gebeurd niets! Ik ga mijn advocaat inlichten

    Beantwoorden

Plaats een reactie